Očaravajuća odredišta za proslavu Nove godine

Piše
x-ica tim

Dec 27, 2018

Želite proslaviti kraj godine sa stilom? Pogledajte popis vrhunskih odredišta za blještavi ulazak u novu godinu. Neka odbrojavanje započne…

Sydney, Australija

Budući da je poznat kao grad koji među prvima ulazi u novu godinu, činjenica da se milijuni ljudi iz cijelog svijeta uključuju i prate novogodišnji vatromet u gradskoj luci Sydney Harbor nimalo ne iznenađuje. Tamo blještavo slavlje počinje rano i već je u predvečerje nebo prošarano raznim bojama.

Prije glavnog događaja, prolaznici mogu uživati i u svjetlosnim spektaklima na vodi te tradicionalnim ceremonijama Aboridžina i Otočana Torresova prolaza. Točno u ponoć vatromet spektakularnih razmjera uvest će vas u novu godinu, uz niz impresivnih pirotehničkih efekata iznad mosta Sydney Harbor Bridge, operne kuće Sydney Opera House i brodova u luci. Nebo navodno nigdje ne bude toliko blještavo!

darling-harbour-313216_1280

New Orleans, Louisiana

Grad New Orleans, prepun jazza, vitalnosti i glamura, po mnogima je jedno od najzabavnijih i najšarenijih odredišta tijekom čitave godine.
Za doček nove godine, sve postaje još blještavije, posebice na trgu Jackson Square u povijesnoj Francuskoj četvrti – središtu zbivanja spektakularnih lokalnih događanja.

Ovdje bendovi i drugi zabavljači nastupaju do duboko u noć sve do čuvenog spuštanja kraljevskog ljiljana i spektakularnog vatrometa iznad rijeke Mississippi točno u ponoć.

Nakon toga, slijedite mase do ulice Bourbon i zabavljajte se do ranih jutarnjih sati, ili ako vam je dosta gužve, rezervirajte stol u jednom od brojnih vrhunskih restorana u gradu.
Najpoznatiji je možda Commander’s Palace, koji će vam pružiti iskustvo otmjenosti u New Orleansu.

new-orleans-1629597_1280

Edinburgh, Škotska

Edinburški ‘Hogmanay’ najbolji je način za doček Nove godine u Škotskoj. ‘Hogmanay’ – škotska riječ za Silvestrovo – posjećuje skoro 150.000 posjetitelja tijekom tri dana u glavnom gradu.

Proslava započinje uz svjetlucavu procesiju pod bakljama koja kreće 30. prosinca i nastavlja se do Nove godine. Na Silvestrovo se pridružite ostalim slavljenicima na glavnoj priredbi u parku Princes Street Gardens ili plešite do kasno u noć pod svjetlucavim zvijezdama na poznatoj uličnoj zabavi u gradu.

U ponoć ne propustite prekrasni vatromet iznad dvorca Edinburgh koji označava početak nove godine.

edinburgh-1182708_1280

New York, SAD

Ponovno se zaljubite u New York. Grad koji nikad ne spava ima u ponudi ponešto za svakoga na doček Nove godine. Posjetite vidikovac Top of the Rock u kompleksu centra Rockefeller i uživajte u romantičnim pogledima na grad prije večere u nekom od brojnih vrhunskih restorana koji se nalaze u centru ili njegovoj okolici.

Alternativno možete proslaviti početak 2019. na jednom od mnogih krstarenja za Novu godinu.

nyc-244196_1280

Više na: wish.hr

Komentari