Od jeseni diplomski studij Socijalnog rada u Osijeku

Piše
Petra Haleš

Apr 22, 2020

Tri godine nakon osnivanja Preddiplomskog studija socijalnog rada u Osijeku, Pravni je fakultet konačno dobio dozvolu za izvođenje sveučilišnog diplomskog studija.

Osnivanjem studija socijalnog rada ostvareno je nekoliko strateških ciljeva kako Pravnog fakulteta tako i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, kaže izv. prof. dr. sc. Branka Rešetar, predsjednica Katedre za obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Osijeku, prenosi Glas Slavonije.

“Konačno je ustrojen novi studij koji će obrazovati stručnjake za kojima postoji velika potreba na tržištu rada, a sudjelovanjem američkih i slovenskih nastavnika u kreiranju programa i obrazovnom procesu ostvaruje se međunarodna suradnja koja će studentima biti iznimno korisna. Također, sadašnji se studenti zadržavaju na našem sveučilištu i u regiji, a nakon više od dvadeset godina planiranja Osječko-baranjska županija dobila je drugi studij socijalnog rada u Republici Hrvatskoj”, naglašava prof. Rešetar.

“Program Diplomskog studija socijalnog rada Pravnog fakulteta Osijek pripremit će studente za rad na dobrobiti pojedinaca i zajednice u kompleksnom okruženju 21. stoljeća. Studenti će već tijekom studija biti posvećeni istraživanju potreba slavonske regije, naučit će uvažavati specifičnu povijest ovog kraja, probleme u kojima se nalazimo i pri tome se fokusirati na budući razvoj lokalnih zajednica”, kaže Rešetar.

Cilj ovog studijskog programa je promicati izvrsnost, stručnost, inkluziju, partnerstvo u zajednici i socijalnu pravdu.

“Posebno bih izdvojila značajan .udio praktične nastave, a to je gotovo cijeli jedan semestar, odnosno 800 sati terenske nastave. Trenutno imamo približno 200 studenata, a za diplomsku smo razinu predvidjeli upis 40 redovnih i 30 izvanrednih upisnih mjesta“, ističe prof. Rešetar.

Nastavnici koji će izvoditi nastavu na Diplomskom studiju socijalnog rada ugledni su članovi europskih i međunarodnih strukovnih udruženja, a dolaze s ljubljanskog sveučilišta te američkog sveučilišta u Indiani. Za upis na preddiplomski studij potrebno imati položenu državnu maturu, kao i test razumijevanja i logičkog zaključivanja pročitanog teksta.

Više informacija pročitajte ovdje.

Komentari