Od ponoći najveći broj punktova policije će nestati

Piše
Vedran Mikulić

Apr 19, 2020

Ograničeno kretanje mnogim građanima sigurno teško pada – no trud se isplatio. Dobre epidemiološke brojke dovele su nas i do kretanja bez propusnica, ali samo unutar županija.

Brojne županije zatražile su od Nacionalnog stožera ukidanje e-propusnica. Neke od njih nisu imali zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom danima.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Dnevniku Nove TV objasnio je što možemo očekivati tijekom slijedećih dana.

Kako je kazao, od sutra se mijenja način putovanja za sve županije koje su to zatražile.

“Sutra ćemo donijeti odluku sa stožerima Splitsko-dalmatinske i Krapinsko-zagorske županije, a čekamo i nekoliko njih da se jave. Najveći dio županija zatražio je slobodu kretanja na cijelom području, većina tih zahtjeva je već potpisana.

Neke od njih tražile su slobodu kretanja na području cijele županije, neke su odvojile žarišne točke, a neke su odvojile otoke. Dubrovačko-neretvanska će još uvijek zadržati sustav koji ima sada. Od ponoći najveći dio punktova policije kakve znamo će nestati”, objasnio je i dodao da ukidanje e-propusnica nije zatražila niti Sisačko-moslavačka županija.

Komentari