Stručni skup o plinu: checked

Piše
Diana Radobuljac

Apr 12, 2016

Sveučilišni odjel za stručne studije u Splitu imalo je čast prošle srijede, 6. travnja 2016. poslušati predavanja posvećena plinu koja su vodili stručnjaci iz renominarnih tvrtki.

Aktualne i stručne teme prošle su se srijede upisivale u moždane vijuge splitskih studenata. Govorilo se o plinofikaciji Splitsko-dalmatinske županije, tehničkim i zakonskim plinskim regulativama i o procesu priključenja plinskih korisnika. Također, Panasonic je predstavio dizalice topline s plinskim motorom, a Valliant govorio o održivoj i naprednoj tehonologiji grijanja.

Kako ne bi cijeli skup bio ex catedra studenti su dobili priliku razgledati laboratorij i dobiti uvid u praktičan rad. Također, govorilo se o suradnji ENV-a sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije.

Za mnoge studoše društvenih smjerova ove teme se i dalje svode na okretanje žute ručke lijevo ili desno, međutim nekima ovo predstavlja pogled u budućnost.  Upravo zato, Tvrtka ENV Croatia mnogo ulaže u približavanje znanja studentima kojima će možda jednog dana postati radno mjesto.

Studentski posjet Odorizacijskoj stanici pogledajte u galeriji.

Photo galerija (5 slika)

Komentari