Održan Koncert za život u Lisinskom

Piše
Kristina Jelić

Mar 31, 2016

Uz arije iz poznatih opera Nabucca, Rigoletta, Carmen te Figarovog pira, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u srijedu, 30. ožujka, prisjetili su se Ana Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.

Sedmi Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličale i glazbene obitelji Surian i Šarić pod ravnanjem uglednog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružio im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Saric i sinovi, Surian i sinovi, Ivo Lipanovic-photo by Krume Ivanovski

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli čuti neka od najpoznatijih svjetskih glazbenih ostvarenja, uživao je i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Koncertu koji je slavio ono najdragocjenije – život, pridružili su se i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, gospodin Tomislav Madžar, ministrica socijalne politike i mladih, gospođa Bernardica Juretić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko te brojni drugi uvaženi gosti i prijatelji Zaklade koji su tijekom više od devet godina od osnutka Zaklade iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Boch, Gordana Leto, Bandic, Siriscevic, Lovric, Lusetic - photo by Krume Ivanovski

S održanih sedam Koncerata za život i brojnim akcijama upisa u Registar diljem Hrvatske, omogućeno je 59 transplantacija darivatelja iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 50.832 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može doprinijeti u spašavanju života.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Komentari