Održana 24. Sveučilišna utrka osmeraca

Piše
Petra Haleš

svibnja 28, 2019

Na jezeru Jarun u subotu 25. svibnja 2019. održana je 24. Sveučilišna utrka osmeraca pod pokroviteljstvom rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, a u sklopu proslave 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu.

Na veslačkoj regati u muškoj konkurenciji studenata pobijedila je prvi puta posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje, ispred posade Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ekonomskoga fakulteta. U kategoriji studenticauvjerljivo je pobijedila posada Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, ispred posada Medicinskoga fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti.

Posada Sveučilišta u Zagrebu pobijedila je posadu Sveučilišta iz Maribora, tradicionalne sudionike Sveučilišne utrke osmeraca i dobro poznate međusobne velike konkurente.

U utrci veslača početnika – novaka, u konkurenciji studenata, pobijedila je posada Medicinskoga fakulteta ispred posada Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dok je kod studentica pobijedila posada Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta, a iza njih su bile posade Medicinskoga i Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta. Farmaceutsko-biokemijski fakultet je ovom pobjedom i izvrsnim rezultatom najavio povratak na veslačku scenu, nakon nekoliko godina izbivanja.

Predstavnik Sveučilišta u Zagrebu na ovogodišnjoj utrci bio je prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, dok je predsjednik Organizacijskoga odbora bio prof. dr. sc. Klaudio Pap s Grafičkoga fakulteta, a predsjednik Regatnoga odbora doc. dr. sc. Goran Fruk s Agronomskoga fakulteta.

Provedba regate održala se i ove godine u organizaciji Veslačkoga saveza Zagreba na čijim se mrežnim stranicama mogu pronaći detaljni rezultati s imenima članova posada i ostvarenim vremenima.

Izvor: unizg.hr

Komentari