Održana Bankovna akademija Ekonomskog fakulteta

Piše
Vedran Mikulić

Jul 16, 2021

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu po prvi je puta održana Bankovna akademija – besplatna edukacija iz područja financija i bankarstva. Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak studenata ekonomske, elektrotehničke, informacijske i matematičke struke te srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Sudionici su došli iz sljedećih ustanova: Ekonomski fakultet Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb, Rudarsko-geološko-naftni fakultet Zagreb, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Ekonomski fakultet Osijek i Ekonomski fakultet Mostar.

WhatsApp-Image-2021-07-07-at-19.06.08

Edukaciju je također pohađalo sedam polaznika iz Financijske agencije. Službeni sponzori i organizatori edukacije su Financijska agencija i Ekonomski fakultet Zagreb.

Poseban naglasak edukacije stavljen je na napredne tehnike primjene ICT tehnologije u bankarstvu, primjerice područje umjetne inteligencije, automatizacije poslovnih procesa i slično. Osim stručnih znanja, prenesenih putem stvarnih poslovnih iskustava i studija slučaja od strane predavača, polaznicima se pružila mogućnost za razmjenu informacija i ideja između različitih struka kroz formalni i neformalni oblik pohađanja programa (profesionalni networking) te uvid u mekane kompetencije (soft skills) koje postaju sve važnije u današnjem profesionalnom životu.

– Specijalizirani petodnevni program, osim aktualnih tradicionalnih tema financijskih usluga, aktualiziran je inovativnim temama s ciljem poboljšanja osobnih i poslovnih kompetencija polaznika. Uz stručna znanja i komunikaciju sa stručnjacima iz područja bankarstva i financija, polaznicima su prezentirana i različita tehnološka dostignuća neophodna u suvremenom radnom okruženju. Ovim multidisciplinarnim pristupom polaznicima je pružena prigoda i poligon za osobni razvoj u novom okruženju pri čemu mogu u potpunosti pokazati svoje potencijale i bili prepoznati kao vrsni eksperti u Hrvatskoj u skorom roku, istaknula je prof. dr. sc. Anita Pavković, voditeljica programa.

Komentari