Ogrlica koja vas upozorava da ne dodirujete lice

Piše
Mateo Galić

Jun 28, 2020

Američka svemirska agencija NASA je objavila instrukcije za prozivodnju ogrlice pomoću 3D printera koja sprečava osobe da dodiruju lice.

Sigurno ste upoznati s činjenicom kako dodirivanje lice povećava rizik od zaraze koronavirusa, ali nije uvijek lako pobijediti refleksnu radnju.

Kako bi ljude podsjetili da ne dodiruju lice, trojica inženjera iz NASA-ine laboratorije za mlazni pogon su dizajnirali Pulse, ogrlicu sa senzorom za blizinu koja ma vibracijski motor. Taj motor se aktivira kada ruku primaknete glavi. Što su prsti bliže glavi, vibracije postaju intenzivnije, piše The Verge.

“Cilj Pulsea je da se minimizira širenje koronavirusa koji se može prenijeti i dodirivanjem inficirane površine rukama, a potom dodirivanjem očiju, nosa ili usta”, poručuju iz NASA-e.

Moguće je preuzeti listu potrebitih dijelova, CAD dizajn za printanje pomoću 3D printera i upute. NASA nije dizajnirala Pulse da zamijene maske i respiratore, nego da se koristi u kombinaciji s ostalim mjerama prevencije širenja koronavirusa među kojima su društvena distanca i detaljno pranje ruku.

Foto: YouTube

Komentari