Osmi Mart – koncert za Dan Žena

Piše
Petra Haleš

Mar 06, 2019

Osmi mart je Dan žena, dan snažnih žena koje su oblikovale povijest i dan snažnih žena, djevojaka i djevojčica koje se još uvijek bore za svoja prava u cijelom svijetu.

I ove će se godine glasno proslaviti Osmi mart i to Noćnim maršem nakon kojeg slijedi osmomatovski koncert u Palachu na kojem će nastupiti 5 izvođača sa ženskim članovima, ali i izložba u Galeriji SKC pod nazivom Rodom u Koprive.

Tako će u čast ženama na binu stati ženski zbor VINS, Nelaay s vodećom vokalisticom Jelenom, karlovački Me As Well s basisticom Majom i Kraj Programa s vokalisticom Đinom, a za kraj će vas sve razbacati plesnim hitovima glazbena selektorica Mirilo.

Cilj ovog koncerta je podrška ženama kao umjetnicama u alternativnim muzičkim pravcima i promicanje umjetnosti kao načina za provođenje slobodnog vremena kroz afirmaciju mladih, DIY i demo bendova. Njihovo predstavljanje publici jačanje je ženskih pozitivnih primjera i uzora za mlade.

I zato, ako vam je dosta sladunjavih serenadi o romantičnoj idili 8.ožujka 2019. dođite podržati snažne žene na Noćnom Maršu u 18 sati na Kontu i umjetnice na koncertu u Palchu u borbi za ženska i ljudska prava.

Ulaz na koncert: 20 kuna

Komentari