Otvoren je drugi Job Fair Meetup!

Piše
Petra Haleš

svibnja 11, 2021

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 10. svibnja 2021. počeo je drugi Job Fair Meetup!

Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem Zlatforme Zoom.

Prvu radionicu na FER-u održao je dSpace Engineering, internacionalno poduzeće koje ispituje mehatroničke sustave u automobilskoj industriji. Studentima su odlučili približiti jedan od alata koji svakodnevno koriste, upravljač sklopkama pretvarača kod elektromotornih pogona te ih isprobati na simulatoru i vlastitoj platformi. Polaznici radionice ističu zadovoljstvo: „Drago mi je da je dSpace došao jer su radili real-time simulacije i hardware in the loop, tehnologije čiji je doprinos u današnje vrijeme neprocjenjiv. Bilo je vrlo opušteno, obrađivali smo pokazni primjer na stvarnom uređaju. Za sve FER-ovce koji smatraju da na fakultetu nema dovoljno prakse, imali su odlične priliku da vidite mnogo toga iz prve ruke.“

U isto vrijeme se u KSET-u održavao prvi blok talkova. CROZ je objasnio zašto je važnija dobra radna ekipa od najnovije opreme, dok je Netgen obrazložio zašto je važno stvoriti ugodnu atmosferu na radnom mjestu i zašto se najčešće do rješenja dolazi u ležernoj atmosferi, tijekom pauze. Uz njih je minus5 predstavio hodogram puta uspona ka poziciji CTO-a. SysKit je pričao o detaljima moćnog programskog jezika TypeScript. Prvi blok zatvorio je Bornfight s pričom o zanimljivom projektu u Saudijskoj Arabiji. Usprkos mnogim problemima, izrada igrice za djecu koja koristi contactless tehnologiju, neočekivano se pokazala jako korisnom u vrijeme pandemije.

Drugu radionicu na FER-u održao je CROZ na temu mob programminga. Studentima su pripremili primjer koji bi svima koristio u stvarnom životu, deploy proces aplikacije koja prikazuje trenutno stanje pred FER-ovom menzom, Cassandrom.

U međuvremenu, talkovi su se u KSET-u nastavili jednakim žarom, a prvo je bilo poduzeće FIVE s temom Zero to hero. Na temelju jednog od nedavnih projekata približili su studentima kako izgleda rad na projektu i kako se suočiti s problemima. Visage technologies predstavio je atraktivno tehnološko područje computer visiona i pokazao kako razvijaju visoke razine autonomije u električnim automobilima. Drugi na području computer visiona bio je Real Networks koji je objasnio studentima što sve može moćna kombinacija umjetne inteligencije i računalnog vida.

Kao šlag na tortu stigla je krajem dana i panel rasprava. Moderatorica Ena Džanko, uz predstavnike poduzeća FIVE, Bornfight i Microblink te prof. dr. sc. Željka Car s FER-a, vodila je diskusiju o project managementu. U zanimljivoj diskusiji, studenti su mogli saznati mnoge savjete i zanimljivosti iz života voditelja projekata te kako uopće postati jedan od njih.

Saznajte što donosi program ostalih dana Job Fair Meetupa. Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu,  Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Komentari