Otvorene prijave za AI BattleGroubd

Piše
Vedran Mikulić

Feb 17, 2020

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za peti hackathon po redu AI BattleGround – najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente.

Ove godine, AIBG će se održati 13. i 14. ožujka. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna: za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 0000.

11

BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 93 europska tehnička i tehnološka fakulteta unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svaka godina broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

12

Budući da ovo natjecanje napreduje iz godine u godinu, ove bismo godine želja je organizatora okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Zato pozivaju studente da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg). Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

www

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – OptimoRoute , CloudSense, Visage Technologies, BonsAI i Uprise. Veliku podrška je i od godišnjih partnera – FlixBusa i INE. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, a za sudionike će biti osigurana hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja.

I ove godine, AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.

Komentari