Otvorene prijave za studentsko natjecanje Realizator 2019.

Piše
Lorena Sikavica

Oct 14, 2019

Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave na četvrtu ediciju studentskog case study natjecanja Realizator 2019. 

Dosadašnjih 220 uključenih studenata u 84 tima s 11 sveučilišnih sastavnica, te 13 poduzeća i institucija potvrđuju uspješnost Realizatora kao primjera dobre prakse povezivanja sveučilišne i poslovne zajednice.

Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, studenti dobivaju mogućnost primijeniti stečeno znanje i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, mladi istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče umrežavanje i stvaranje prvih poslovnih poznanstava.

Ovogodišnji partneri i slučajevi su: Arriva Hrvatska – „Osmisliti razvoj loyalty programa“, Dogma nekretnine – „Primjena novih tehnologija u prometu nekretninama“, Grad Kastav – „Vandalizam u Gradu Kastvu“, Jadran galenski laboratorij – „Zaštita prava intelektualnog vlasništva“, MEP – „Analiza isplativosti razvoja proizvoda 3D SIMULATOR ZA SIGURNO UPRAVLJANJE PROMETOM LNG TANKERA  u nastavi i edukaciji pomoraca“ i Njivice Hoteli – „Sustav nagrađivanja zaposlenika u hotelskoj industriji“. Novitet četvrte edicije je i Secret case, poslovni slučaj manje zahtijevnosti čija tema ostaje tajna do početka natjecanja, a pobjedničko rješenje realizirat će se u praksi.

Realizator 2019. program podijeljen je u pet modula: START (Otvorenje natjecanja i predstavljanje poslovnih slučajeva i partnera), SUPPORT (radionice generiranja inovativnih ideja i pripreme rješenja), LEARN & MINGLE (interaktivne edukcije i umrežavanje s poduzetnicima, kreativcima i inovatorima), PLAY (priprema pitch-a, izlaganja rješenja u tri minute) i WIN (Završnica natjecanja Pitching Day Competition, prezentiranje poslovnih rješenja stručnom žiriju i proglašenje pobjednika).

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu od 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, bit će uručena i nagrada za najaktivniji tim, a pobjedničkim timovima osiguran je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Više na: uniri.hr

Komentari