Otvorene prijave za studentski startup inkubator SPOCK

Piše
Lorena Sikavica

Oct 16, 2019

Prilika da konačno realizirate onu jednu ideju i pokrenete startup, a kasnije možda i uspješnu tvrtku. I sve to uz potporu FER-a i vodstva sa startup iskustvom.

Program je otvoren za sve studente Sveučilišta u Zagrebu.

Iako će se cijeli program odvijati na FER-u, pozivaju se studenti svih fakulteta da prijave svoje ideje kako bi predstavili probleme iz područja u kojima rade.

Od ove godine, jedna od glavnih novosti u programu je da su, osim standardnih timskih prijava s već osmišljenim projektima, moguće i prijave pojedinaca s idejama. Želja je potaknuti sve one koji su prepoznali neki problem i imaju ideju kako ga riješiti, da predstave svoju ideju, a SPOCK će im pomoći u formiranju tima (uvjet za ulazak u program je da u timu bude barem jedan student FER-a, trenutni ili diplomirao unazad dvije godine) i razvoju prototipa. Također se želi potaknuti povezivanje među studentima s različitih fakulteta kroz rad na zajedničkim, inovativnim projektima, gdje će svaki član tima doprinositi stručnim znanjem iz svog područja.

Program će se bazirati na radionicama iz područja koja su nužna u ranoj fazi razvoja svakog startupa te na kontinuiranom radu koji će se pratiti kroz tjedne sastanke i ispunjavanje kratkoročnih ciljeva. Radionice će održavati mentori koji vode uspješne startupe ili imaju značajno iskustvo u radu sa startupima, a u tjednu nakon radionice će timovi raditi na primjeni naučenoga. Popis svih pogodnosti ovogodišnjeg programa i okvirni vremenski raspored radionica možete naći ovdje https://spock.fer.hr/#!/program.

Povodom svih promjena u ovogodišnjem programu, 22. listopada u 18 sati na FER-u u Sivoj vijećnici će se održati uvodno predavanje na kojem će se predstaviti novo vodstvo programa, objasniti proces prijave za ideje i za timove s projektima, aktivnosti vezane za formiranje timova, struktura i tijek samog programa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za uvodno predavanje na https://forms.gle/MXUrmmE716Narp3r5.

Prijavite se na https://spock.fer.hr/prijave/ i napravite svoje prve startup korake!

Komentari