Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju na UNIRI

Piše
Lorena Sikavica

Apr 16, 2018

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju održat će se u utorak, 17. travnja od 10 do 19 sati u zgradi Sveučilišnih odjela na trsatskom Kampusu.

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju uključuje natjecanje Tetragon za učenike trećih razreda srednjih škola, Smotru sveučilišnih odjela te razne druge aktivnosti.

Na šesnaestom po redu Festivalu znanosti predstavit će se znanost i njena važnost za naš svakodnevni život. Odjel za biotehnologiju će dati svoj doprinos popularizaciji znanosti putem raznovrsnih radionica, igraonice za najmlađe, igrokaza, popularno-znanstvenih predavanja te otvaranjem vrata znanstveno-istraživačkih laboratorija.

Osmišljeni su jednostavni kreativni pokusi koji će motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Također, u sklopu Festivala znanosti u ponedjeljak 16. i utorak 17. travnja tijekom prijepodneva Odjel za biotehnologiju sudjelovat će u predstavljanju na riječkom Korzu.

Tema ovogodišnjeg Otvorenog dana i Festivala znanosti su “Otkrića”, stoga su dobrodošli svi koji se žele bolje upoznati sa znanošću, prisustvovati pokusima te možda i sami jednog dana sudjelovati u znanstvenim otkrićima.

Program svih aktivnosti možete pronaći na mrežnim stranicama Odjela: www.biotech.uniri.hr/hr/otvoreni-dan

Komentari