6 stvari koje nikad nemojte činiti svom licu

Piše
Petra Haleš

Mar 12, 2019

Lice je najbolji aparat za dijagnozu i pokazatelj je stanja duha i tijela. Uvijek smo u potrazi za formulom koja će nam pružiti mladenački izgled bez posjete liječniku za estetsku medicinu.

Vanjski izgled ima velik utjecaj na naše psihičko zdravlje, ali osim stresa i zagađenja, koji su veliki neprijatelji naše kože postoje i stvarčice koje nikako ne smijete raditi ako želite zadržati njegovan i što je najvažnije zdrav izgled.

Nemojte koristiti piling koji je namijenjen za profesionalne salone ili dermatološke ordinacije

Stoga što ne znate što je od sastojaka unutra i kako djeluje, takve stvari ostavite profesionalcima u kozmetičkim salonima ili dermatolozima.

Nekim ljudima koji su se upustili u takav vid čišćenja svog lica znalo se dogoditi da dođe do oštećenja kože pa čak i opeklina. Pazite što kupujete pogotovo ako nemate iskustva i niste upoznati sa sastojcima.

Rješenje: Savjetujte se sa svojim dermatologom koji će vam preporučiti produkt koji odgovara vašem tipu kože i izbjegavajte proizvode koji su namijenjeni za klinike, ordinacije i profesionalne salone.

Nemojte sami raditi svoje kreme za sunčanje

Stvaranjem svojih kremica za sunčanje može uzrokovati loše posljedice pa čak i potencirati rak kože, jer kada miješate svoju kremu u kućnoj radinosti, a niste kemičar ili farmaceut vjerojatno niste zapravo svjesni koje točne omjere stavljate zbog pomanjkanja preciznih mjernih instrumenata, a ako nemate pouzdan izvor testa na kemijskoj razini za svaki sastojak zaista možete svojoj koži nanijeti štetu.

Rješenje: Jednostavno kupite kremu za sunčanje u specijaliziranom dućanu, gdje imate veliki izbor i kvalitetne proizvode koji su testirani i prošli su kontrolu produkta.

Nemojte koristiti više od jednog seruma ili kremice za njegu kože istovremeno

Stavljanje više različitih produkata, pogotovo različitih proizvođača, može izazvati neželjene kemijske reakcije ili se može dogoditi da vaše lice neće podnijeti intenzitet svega što se stavili.

Također nemojte pretjerivati s količinom svojih uobičajenih preparata te ih nemojte jako utrljavati, koža će sama upiti koliko može i koliko joj treba.
Nemojte pretjerivati niti s intenzivnim trljanjem kože lica s proizvodima za čišćenje jer možete izazvati neugodnu reakciju kože.
Puno ljudi misli da ako podupla doze svoje kozmetike, da će postići bolji učinak, ali to je zabluda.

Zbog prejakog pranja i čišćenja kože te prevelikih slojeva kozmetičkih preparata može doći do iritacije kože. Zbog intenzivnog trljanja pri čišćenju možete skinuti nježni zaštitni tanki sloj kože, a zbog preslojevitih naslage količine preparata za njegu koža možda neće moći disati što može izazvati različite negativne reakcije.

Rješenje: Pratite upute na svim vašim proizvodima, a ako imate dojam da ne dobivate rezultat koji piše na produktu posavjetujte s vašim dermatologom ili kozmetičarem.

Više pročitajte na: wish.hr

Komentari