Ozalj u srcu Zagreba

Piše
Lorena Sikavica

Aug 20, 2015

Kako bi podsjetili Zagrepčane na brojne tradicije i ponude, u srcu Zagreba, 21. i 22. kolovoza, organizirano je druženje s 11 vinara iz ozaljskog kraja.

Na obroncima Žumberačkog gorja, pitomim brežuljcima Vivodine i Vrhovca, uzdignutim nad zrcalnim tokom rijeke Kupe, stoljetna je tradicija vinogradarstva, podrumarstva i uživanja u vinu. Od kraja 19. stoljeća do danas na ozaljsko-vivodinskoj vinskoj cesti zaustavljali su se i ponovo se vraćali dragi gosti iz cijelog svijeta.

U srcu Zagreba organizirano je druženje sa 11 vinara iz ozaljskog kraja, koji će vas ponuditi svojim domaćim proizvodima iz kućne radinosti (proizvođači sireva, meda, oraha i drugih domaćih proizvoda). Uz vina će biti sljubljena i ponuda tradicionalnih jela iz ozaljskog kraja.

Mjesto ovog predstavljanja je terasa bara Potepuh – Trg Petrice Kerempuha, odnosno gornja (cvjetna) terasa tržnice Dolac. Najbolje od Zagreba i najbolje iz Ozlja na jednom mjestu.

Osim samih vina imat ćete priliku kušati i delicije iz kućne proizvodnje OPG karlovačke županije, a sve što vam se jako svidi moći ćete kupiti na licu mjesta po podrumskim cijenama.

Susret je zakazan 21. i 22. kolovoza (petak i subota) od 18 sati, a sva vina možete kušati neograničeno, uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna (uz popust za grupe iznad 10 osoba).

Dođite i uživajte u vinu i ostalim delicijama.

Detaljnije pročitajte na službenoj facebook stranici.

Komentari