Pet aplikacija za savršene ljetne fotografije

Piše
Domagoj Vušak

svibnja 17, 2015

Stiže nam ljeto i ubrzo će biti vrijeme da zabilježimo svaki trenutak proveden na odmoru. Ovih pet aplikacija će vam pomoći u tome.

Uz najnovije mobilne uređaje koji uglavnom snimaju fotografije visoke rezolucije, gotovo da smo zaboravili na klasične fotoaparate. No, osim što snimaju fotografije dostojne svakog odmora, mobiteli nam omogućuju da raznim aplikacijama i filterima dodamo dašak umjetnosti pojedinoj fotografiji.

Kako bismo vam dočarali što sve možete vlastitim mobitelom, odlučili smo nabrojati pet najboljih kojima ćete stvoriti dodatnu sliku na vašim fotografijama.

1. Retrica

Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija na svijetu. Dnevno se Retricom uslika više od 100 milijuna fotografija. Uz aplikaciju dolazi više od sto različitih filtera koji će upotpuniti doživljaj vaših fotografija.

13540810994_ed59d7d928_o

Vrlo je jednostavno pomoću ove aplikacije podijeliti fotografije na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram, a aplikacija je dostupna na iOS i Android uređajima.

2. Shift

Aplikacija za profesionalce i one koji se tako osjećaju. Aplikacija omogućava kombinaciju različitih filtera i stvaranje jedinstvenog izgleda svake pojedine fotografije.

272508347_20e4a1daa2_z

Shift nudi apsolutnu kontrolu nad svakim elementom kako bi se postigao prekrasan i jedinstven učinak. Moguće je odabrati nijansu i boju filtera, teksturu slike, prilagoditi jačinu boje, svjetlinu i kontrast. Moguće ju je pronaći na iOS i Android uređajima.

3. Repix

Ova aplikacija dat će vašim fotografijama umjetnički dojam. Aplikacija nudi široki spektar posebnih filtara sa specijalnim efektima.

12093022153_7d28126642_b

Aplikacija dolazi s nizom filtera i okvira, a mogu se kupiti različiti dodaci. Aplikacija je dostupna na iOS i Android uređajima.

4. Photoshop Touch

Još jedna aplikacija za profesionalce ili one koji se takvima smatraju. Program koji aplikacija nudi svima je poznat, a dio je Adobeovog programa Photoshop.

JoyRaj_Landscape_Wikipedia

Aplikacije je vjerno prenijela neke od najvažnijih značajki desktop verzije Photoshopa na mobilne uređaje i tako postala jedna od najboljih aplikacija za uređenje fotografija. Dostupna je na iOS i Android uređajima.

5. Photo Editor by Aviary

Aplikacija savršeno kombinira ozbiljne komponente i razigrane ukuse kojima daje poseban doživljaj. Fotografije nakon uređivanja neće izgledati blesavo ili djetinjasto.

aviary-646099_1280

Aviary nudi niz filtera, a moguće ju je pronaći na iOS i Android uređajima

Komentari