Petar Labrović o današnjem sastanku sa SC-om

Piše
Nikolina Oršulić

Jan 18, 2016

Današnji sastanak Studentskog zbora Sveučilišta u Zagebu i sanacijskog upravitelja SC-a, Peje Pavlovića bio je kratak, ali učinkovit.

Čini se da je pritisak studenata na zagrebački Studentski centar urodio plodom jer su toliko traženi financijski izvještaji SC-a konačno u rukama Studentskog zbora. O daljnjim planovima korekcije nedavnih izmjena cijena studentskog smještaja razgovarali smo s Petrom Labrovićem.

Bitka za smanjenje cijena studentskog smještaja u zagrebačkim studentskim domovima traje već neko vrijeme. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uz podršku Hrvatskog studentskog zbora predložio je prosvjed protiv ovakvog oblika odnosa prema studentima zbog niza nepravilnosti u radu Studentskog centra u Zagrebu te je objavio anketu u kojoj studenti mogu iznijeti svoje stavove i mišljenja na tu temu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na čelu s Petrom Labrovićem i Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH na čelu s Karlom Kolesarom zahtijevali su od Studentskog centra da financijska izvješća temeljem kojih je nastupilo poskupljenje studentskog smještaja postanu javno dostupna. Također, tražili su sastanak i dijalog sa SC-om ne bi li postigli dogovor oko ponovne korekcije cijena koja bi bila prihvatljivija studentskom budžetu.

Čini se da su konačno napravljeni neki pomaci.

Budući da je danas održan sastanak na kojem je sanacijski upravitelj SC-a, Pejo Pavlović, predao dokumentaciju koja sadrži financijske izvještaje, pitali smo Petra Labrovića, predstavnika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji su daljnji potezi koje studenti mogu očekivati.

Sastanak je kratko trajao. Preuzeli smo financijsku podlogu na temelju koje ćemo zajedno s domskim odborima sjesti i doći do financijske konstrukcije koja će studentima biti prihvatljiva. Potom ćemo objaviti analizu zaprimljene dokumentacije i prijedloge korekcije cijena, rekao nam je Petar Labrović.

Studentski zbor ustrajat će na tome da se ponište sva poskupljenja za smještaj u studentskim domovima koji nisu bili obnavljani. Također, tražit će se povrat preplaćenog iznosa za studente koji su uplatili stanarinu po novom cjeniku. Petar Labrović poručio je studentima:

Prosvjed neplaćanjem stanarine se nastavlja. Studentski centar neće vam slati opomene niti vas izbaciti jer nemaju predviđene mjere za to.

Zamolili smo Petra da nam komentira može li se očekivati povoljan konačan ishod za studente što se tiče stanarina.

Po stavu SC-a, trebalo bi doći do vraćanja cijena u normalne okvire, zaključio je predsjednik Studentskog zbora Petar Labrović.

Novi sastanak predviđen je već idući tjedan i odvit će se najvjerojatnije u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima.

Komentari