PickJobs – inovativna platforma za zapošljavanje

Piše
Petra Haleš

Jun 03, 2021

Na tržištu je inovativna platforma za zapošljavanje koja spaja poslodavce i posloprimce u 11 zemalja, a nudi i precizan kalkulator plaće.

Nije neobično što se posljednjih mjeseci učestalo spominje PickJobs, nova i inovativna platforma za zapošljavanje koja funkcionira kao kombinacija društvene mreže i oglasnika za posao čak u 11 različitih zemalja.

Pristup platformi potpuno je besplatan i za poslodavce i za posloprimce, a oglasi za posao vidljivi su u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj gori, Sjevernoj Makedoniji, Ukrajini, Albaniji i na Kosovu. Dostupna je i mobilna aplikacija ove inovativne platforme kojom se želi doprinjeti rastu i razvoju pojedinca.

PickJobs je osmišljen od strane hrvatskih IT stručnjaka s ciljem unapređenja i poboljšanja procesa zapošljavanja kroz nove funkcije i koristan sadržaj. 100% posao je lajtmotiv PickJobs platforme i samog poslovanja jer opisuje ono čemu se teži na tržištu. Na platformi se svi procesi odvijaju online, postoji mogućnost dodavanja video prezentacije kako bi privatni korisnici istaknuli sebe kao pojedinca, a poslodavci prezentirali svoju tvrtku i samo poslovanje.

Na PickJobs-u ima više od 3000 aktivnih oglasa za zapošljavanje, a trenutno se najviše traže radnici u turizmu. S obzirom na sezonsko zapošljavanje poslodavci potražuju konobare, kuhare, domaćice, sobarice, recepcionere, turističke animatore.. Iako je najviše oglasa raspisano na području Hrvatske, brojke oglasa okolnih zemalja konstantno rastu. Putem PickJobs platforme posloprimci iz regije se brzo i jednostavno mogu prijaviti na željene oglase u navedenih 11 zemalja. 2021. godina od samog početka bilježi porast broja raspisanih oglasa u svim zanimanjima s obzirom na 2020. godinu.

Uz opcije PJ MATCH, INVITE, SELECT i CHAT svaki poslodavac ima priliku pronaći idealnog kandidata prema umjetnoj inteligenciji. PJ Match precizno i kvalitetno povezuje poslodavce i posloprimce. Na temelju unešenih parametara, sustav putem umjetne inteligencije izračunava kompatibilnost prijavljenih kandidata s obzirom na potrebe poslodavaca. Select opcija razvijena je kako bi poslodavci lakše selektirali prijavljene kandidate. Da bi komunikacija između korisnika i poslodavaca bila što jednostavnija postoji opcija Chat. PJ Invite osmišljen je na način da poslodavci pozivaju željene kandidate da se prijave na raspisani oglas.

Uz kreiranje životopisa i popunjavanje profila, svaki posloprimac može brzo i lako pronaći idealni posao u čak 11 zemalja. Također, unutar platforme dostupan je precizan kalkulator plaće koji na brz i jednostavan način izračunava plaću pojedinca prema propisima Republike Hrvatske.

PickJobs nudi 100% posao, a sav sadržaj preveden je na službeni jezik navedenih 11 zemalja kako bi svaki pojedinac imao inovativan pristup poslovima na željenom tržištu.

Foto: Pixabay

Komentari