Počeo “DA festival” Arhitektonskog fakulteta

Piše
Vedran Mikulić

Jan 18, 2021

Davor Bruketa iz proslavljenog dizajnerskog koletiva Bruketa&Žinić&Grey održat će predavanje u petak, 22. siječnja.

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, odnosno njegovi studenti pokrenuli su DA festival u online formatu, kao prikaz studentskih radova koji se sastoji od izložbe, projekcija filmova, glazbe, marketa, piknika, ali i predavanja i radionica priznatih ljudi iz struka. Organizacija je u potpunosti u rukama studenata.

Prvi dan Festivala, 15. siječnja, upriličeno je predavanje Idisa Turata. Potom je za vikend, 16. i 17. siječnja, održana radionica Filipa Pacaka iz područja self-brandinga i marketinga, uz predavanja fotografkinje Glorije Lizde, plesača Antee Franjić i Marka Mrkića, umjetnice OKO, te modne dizajnerice Lorete Gudelj.

Danas – ponedjeljak, 18. siječnja – donosi predavanja dizajnera Ivice Mitrovića i Denisa Butorca, a u utorak predavanje će održati arhitektica Ida Križaj Leko i student Filip Pračić.

U srijedu slušajte predavanja Hane Tintor i fotografkinje Mare Milin, a u četvrtak arhitekta i dizajnera svjetla Deana Skire.

Davor Bruketa iz  proslavljenog dizajnerskog koletiva Bruketa&Žinić&Grey održat će predavanje u petak, 22. siječnja.

Vikend zatvaranja obilježit će predavanja Nikole Bojića te arhitektonskog kolektiva Abnormal, kao i radionice arhitekata Veljka Linte i Ane Armano Linta.

Stručni žiri kojeg čine Tonči Čerina, Luka Krstulović, Dorja Benussi, Lana Cavar, Ana Škegro, Klasja Habjan, Zita Nakić, Loreta Gudelj i Mare Milin će na dan zatvaranja festivala, 24. siječnja, proglasiti najbolje radove iz svakog područja. Nagrađeni radovi izložit će se u otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Komentari