Počeo je inkubacijski program pete generacije SPOCK-a

Piše
Petra Haleš

Jan 23, 2021

Timovi će kroz šestomjesečni program startup edukacije učiti o startup terminologiji i fazama razvoja, upravljanju projektom, istraživanju tržišta i povezivanju s ciljnim korisnicima, otvaranju tvrtke u Hrvatskoj.

Počeo je inkubacijski program pete generacije SPOCK-a, startup inkubatora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Od ukupno 15 prijava s 12 različitih fakulteta, odabrano je šest timova koji će proći šestomjesečnu startup edukaciju i okušati se u pokretanju startupa. Glavni kriteriji odabira ove godine bili su kvaliteta tima i prijaviteljevo dobro poznavanje područja u kojem je problem prepoznat. U odnosu na prošlu godinu, broj mentora se gotovo utrostručio pa će timovi pete generacije SPOCK-a imati priliku učiti od dobro poznatih i vrlo uspješnih stručnjaka sa startup scene kroz najveći broj radionica do sada.

I ove godine su pristigle prijave kako timova, tako i pojedinaca koji su dobili potrebnu pomoć oko formiranja razvojnog tima. Zaprimljeno je ukupno 15 prijava, a prijave su osim s FER-a stigle i s Agronomskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta prometnih znanosti, Tehničkog veleučilišta, Arhitektonskog fakultet, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Veleučilišta u Karlovcu, Kineziološkog fakultet i Fakulteta organizacije i informatike.

Nakon odrađenih brainstorming radionica na kojima se pričalo o motivaciji tima, područjima stručnosti potencijalnih članova, viziji, poslovnom potencijalu ideje i na kojima su se u konačnici formirali timovi, odabrano je šest timova koji će kroz SPOCK raditi na validaciji svoje ideje, formiranju poslovnog plana i razvoju MVP-ja.

Prvi-sastanak-1024x478

Timovi će kroz šestomjesečni program startup edukacije učiti o startup terminologiji i fazama razvoja startupa, upravljanju projektom, validaciji ideja, poslovnom razvoju, istraživanju tržišta i povezivanju s ciljnim korisnicima, prezentiranju i pitchu, prototipiranju i testiranju, dizajnu proizvoda, javnom nastupu, digitalnoj komunikaciji i brendu, prikupljanju investicija i investicijskim fondovima te otvaranju tvrtke u Hrvatskoj. Na tome putu će im pomagati vrhunski mentori s bogatim iskustvom u razvoju startupa.

Više o sudionicima pete generacije SPOCK-a pročitajte na mrežnim stranicama ovog startup inkubatora.

Komentari