Podbradak ili dupla brada

Piše
Kristina Jelić

Jun 30, 2015

Osim hrane, jedan od razloga nastajanja podbratka ili duple brade neprestano je gledanje u smartphone ili laptop. Riješite se podbratka našim savjetima.

Višak kilograma uvijek možete prekriti, sakriti strateškim odabirom i bojom odjeće. No, višak brade nije tako jednostavno sakriti. On se pojavljuje i kada nemate višak kilograma.

Muškarcima je kao i uvijek najlakše pustiti bradu dok žene ovaj estetski problem skrivaju pomoću šminke ili kose. Ali što kad to više nije dovoljno, a estetska operacija je skup i bolan zahvat? Kao i za svaki problem i za ovaj je dovoljno malo volje, upornosti i strpljenja.

Kako nastaje podbradak?

Podbradak nastaje zbog opuštanja mišića na vratu koji su ravni i kada se na njima počnu stvarati masne naslage, kao posljedicu dobijemo podbradak.

Primjenite već danas neke od ovih savjeta koji će djelovati i pomoći vam da se riješite podbratka.

Žvačite žvakaću gumu

Tijekom žvakanja hrane ili  tzv. mastikacije pomiču se mišići lica ili tzv. facijalni mišići koji pospješuju zatezanje kože lica i podbratka. Žvačite žvakaće gume češće i dulje pa će rezultati biti brže vidljiviji.

Gimnastika lica

Prednost ove tehnike odnosno gimnastike lica je što je besplatna, može se izvoditi bilo kad i bilo gdje. Uz to je i najbolji prirodni lifting lica kojim ćete potaknuti cirkulaciju i metabolizam kože.

Vježbanjem do savršenstva

Vježbajte svaki dan redovito po nekoliko minuta i rezultat neće izostati. Najbolje bi bilo kada bi vježbe izvodili po tri minute ujutro i navečer prije spavanja.

Za početak stanite pred ogledalo, otvorite usta što jače i izgovarajte slova A i O. Nakon toga možete spojiti usne i tako skupljenim usnicama kružiti naizmjenično u jednu pa u drugu stranu. Odlična je i druga vježba – otvorite usta, isplazite jezik što jače i kružno pomičite glavu u jednom i drugom smjeru. Možete pomicati glavu naprijed i nazad.

Izvedba ovih grimasa odlična je i zdrava prilika da smijehom koji će zasigurno proizaći iz tih vježbi potaknete hormon sreće i zadovoljni utonete u san ili smijehom započnete dan.

Glicerinska maska

Glicerin zadržava vlagu u koži, a u kombinaciji s vitaminom E, koji usporava starenje kože i smanjuje umor, odličan je izbor u borbi s podbratkom. I vitamin E i glicerin možete kupiti u svakoj ljekarni.

Maska od bjelanjka

Ova maska od bjelanjaka pomoći će vam u zatezanju kože koja će uz to biti glatka i nježna. Potrebni su vam sljedeći sastojci kao što su: dva bjelanjka, kriška limuna i žličica meda. Sve sastojke dobro promiješajte i nanesite na prethodno očišćeno lice. Prije nego li se maska potpuno osuši, skinite je mlakom vodom.

U videu pogledajte kratku vježbicu koja će vam pomoći:

Izvor: Ljepota & zdravlje

Komentari