Poduzetnički sprint: događaj za stare i nove poduzetnike

Piše
Ana Meštrović

Dec 01, 2015

Novi ste u poduzetništvu? Imate dobru ideju i ne znate točno kako je sprovesti u djelo? Ili znate, ali ne znate je li profitabilna? Prijavite se na Poduzetnički sprint do 3. prosinca. Požurite!

Prvi put u Hrvatskoj, Ekonomska klinika organizira Poduzetnički sprint, baziran na metodologijama design thinkinga, te na metodama generiranja i ubrzanog akceleriranja poduzetničkih ideja. Program se održava od 7. do 12. prosinca od 9 do 16 sati.

Sudionici će kroz 6 dana proći intenzivne radionice i treninge kroz koje će stvoriti poduzetničke ideje i svoje Startupe. Osim vrijednog znanja, svojeg poduzeća te potencijalne investicije, po završetku programa dobivate i certifikat!

Prijavom potvrđujete da ste u mogućnosti sudjelovati tijekom svih 6 dana održavanja programa. Prijave su otvorene još veoma kratko vrijeme – do četvrtka, 3. prosinca. U slučaju velike zainteresiranosti za program, prednost imaju osobe koje su se prve prijavile! Prijaviti se možete ovdje.

Agenda programa:

1. Dan – ponedjeljak
Think it – what a problematic world! – Kroz niz predavanja i radionica u jutarnjim satima sudionicima se predstavljaju problemi u različitim industrijama te relevantni podaci i trendovi. Sudionici će u ovoj fazi upoznati se s različitim industrijama te vidjeti koji problemi, prilike i trendovi obilježavaju industrije.
Who is who? Sudionici se upoznavaju te prezentiraju vlastita iskustva u njihovim industrijama, želje i očekivanje od programa te njihove vještine i znanja.

2. Dan – utorak
Ideate! – Na temelju prethodno sakupljenih podataka i problema sa sudionicima se prolazi niz treninga i workshopova koji omogućavaju sudionicima da generiraju različite ideje na temelju problema koji ih okružuju. Sudionici će u jednom danu proći kroz nekoliko različitih metodologija koje bi trebale rezultirati inovativnim idejama. Na kraju dana sudionici će glasati za najbolje ideje te će se okupiti u timove ovisno o njihovim preferencijama, znanjima i vještinama.
3. Dan – srijeda
Research, narrow, pivot, refine! – Sudionici rade analize i traže dodatne podatke vezane uz ideju na kojoj su odlučili raditi. Testiraju svoju ideju u razgovorima s mentorima, generiraju dodatne ideje i smjerove vezane uz bazičnu ideju te uzimaju u obzir sve relevantne podatke. Na kraju dana sudionici odlučuju u kojem smjeru žele nastaviti te rade storyboard i kratak opis njihovog proizvoda.
4. Dan – četvrtak
Hackaton – build! – Sudionici cijeli dan u suradnji s mentorima rade na kreiranju prototipa njihovog proizvoda. Programeri programiraju proizvod, dizajneri rade osnovne dizajne proizvoda i mockupove, oblikuje se bazičan poslovni plan i strategija, definira se segment potrošača kojima je proizvod namijenjen, definiraju se early adopteri, itd.
5. Dan – petak
Test! – Prvi dio dana sudionici će provesti s pažljivo odabranim grupama potencijalnih korisnika koji će testirati njihove proizvode te s kojima će moći popričati detaljnije o proizvodima. Rade se dubinski intervjui s potrošačima. Nakon dodatnih dobivenih feedbackova od korisnika, sudionici dodatno rade s mentorima i usavršavaju prototip. Na kraju dana biti će održana radionica komunikacije i prezentiranja njihovih projekata.
6. Dan – subota
Pitch! – Subota predstavlja zadnji dan u kojemu će se održati event gdje će sudionici prezentirati njihove ideje panelu stručnjaka iz industrije te investitorima. Sudionicima se pruža opcija da nastave rad na svojim projektima prijavom u inkubator te da osnuju svoje poduzeće.

Zdravica nakon vrhunskog tjedna! – Na kraju događaja okupiti će se svi sudionici te mentori i suradnici koji su radili na projektu na neformalnom druženju na kojemu će se dodijeliti certifikati i nagrade za sudionike.

Detaljnije na službenoj facebook stranici.

Komentari