Poduzetnički sprint projekt Ekonomske klinike

Piše
Mateo Galić

Apr 01, 2021

Poduzetnički sprint projekt je koji se pod vodstvom Ekonomske klinike odvija već šestu godinu zaredom s ciljem poticanja mladih, ambicioznih osoba na razvoj vlastitih ideja te suočavanja sa stvarnim poduzetničkim izazovima i problemima.

Projekt se održava u razdoblju od 10. travnja do 24. travnja 2021. godine u Ziceru.

Sastoji od besplatna tri predavanja i tri povezane radionice te završne prezentacije osmišljenih ideja. Ovogodišnja tematika natjecanja su moderna inovativna rješenja u području industije 4.0. – transformiranje svakodnevnih predmeta u pametne, umrežavanje uređaje sa svrhom olakšavanja i moderniziranja njihove uporabe.

Poduzetnički sprint, osmišljen kao besplatna edukacija o različitim metodama koje se koriste u poslovanju, poput business canvas-a, design thinking-a te pitch-a. Ovome projektu se mogu priključit studenti svih fakulteta, ali i svi mladi ljudi koji žele naučiti više o poduzetništvu, generiranju vlastitih ideja, radu u timu, kao i oni koji žele poboljšati svoje prezentacijske vještine.

DODATNE INFORMACIJE O PROJEKTU:

Kroz projekt se želi pomoći u razvoju, realizaciji i implementaciji studentskih poduzetničkih ideja. U okviru ovog projekta timovi studenata razvijaju i  inoviraju svoje poduzetničke projekte uz pomoć mentora i suradnika. Na raspolaganju imaju mrežu koja se sastoji od profesora, poduzetnika iz različitih djelatnosti, partnera i članova Ekonomske klinike koji svojim znanjem i iskustvom mogu pružiti mentorstvo u razvojnim fazama njihovog poduzetničkog projekta (razvoj ideje, pisanje poslovnog plana, savjeti vezani uz predstavljanje projekata te načine komunikacije, kao i savjeti vezani uz ekonomska, financijska i marketinška pitanja).

Raspored Poduzetničkog sprinta

  • 10.4. – Upoznavanje i predavanje na temu “Uvod u poduzetništvo”
  • 11.4. – Brainstroming ideja
  • 17.4. – Business canvas radionica
  • 18.4. – Prezentacijske vještine
  • 24.4. – Prezentiranje i odabir najbolje ideje

Komentari