Pokažite dobrodošlicu stranim studentima u Zagrebu

Piše
Ana Leko

Feb 21, 2017

U petak će se na Ekonomskom faksu u Zagrebu održati Dan dobrodošlice, odnosno Welcome Day, za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom semestru.

Dan dobrodošlice za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu organizira Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta, a održat će se u petak, 24. veljače, od 14 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta.

Cijela priča započet će pozdravnim govorom prodekana za međunarodnu suradnju i akreditacije prof. dr. sc. Jurice Pavičića, a nastavit će se predstavljanjem Sveučilišta u Zagrebu. Zatim će djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstaviti međunarodne aktivnosti Sveučilišta, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku, učenje hrvatskog jezika za strance i druge korisne informacije.

Studenti iz udruge Erasmus Student Network iz Hrvatske prezentirat će studentski život u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom ljetnog semestra organizirati za strane studente poput izleta, zajedničkih druženja, učenja hrvatskog i stranih jezika te brojnih druga događanja.

U sklopu programa Erasmus+, Erasmus Mundus i bilatrealne međusveučilišne razmjene u ljetnom semestru ove akademske godine gostovat će oko 270 stranih studenata, od kojih je većina (njih 250) iz programa Erasmus+. 46 studenata gostovat će na Pravnom fakultetu, 44 na Ekonomskom, dok će Filozofski fakultet ugostiti 41 studenta. Strani studenti uglavnom dolaze iz Poljske, Njemačke i Španjolske.

Ured za međunarodnu suradnju cijeli ovaj tjedan (od 20. do 26. veljače) organizira Tjedan orijentacije, odnosno Orientation week za strane studente kojima su pripremljene aktivnosti poput obilaska grada ili jednodnevnog izleta u Varaždin.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari