Pokretanje Studija domovinske sigurnosti

Piše
Petra Haleš

Aug 21, 2019

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević najavio je pokretanje Studija domovinske sigurnosti do kraja 2020. ili 2021. godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak je najavio da će se 17. rujna u Zagrebu održati konferencija “Sustav domovinske sigurnosti i krizno upravljanje” na kojoj će sudjelovati i predstavnici Europske unije i NATO-a, piše N1.

Također, naglasio je kako je cilj te konferencije još poboljšati Sustav domovinske sigurnosti u okviru kojeg je i protupožarni angažman. U tom je kontekstu najavio i pokretanje Studija domovinske sigurnosti do kraja 2020. ili 2021. godine.

“Studij domovinske sigurnosti je potpuna novost. Taj studij želimo povezati s takvim i sličnim studijima u Americi i Izraelu da bismo edukacijom širili znanje i u Sustavu domovinske sigurnosti bili još spremniji i sposobniji,” kazao je Krstičević.

Dodao je kako se nada da će taj studij biti realiziran u jesen 2020. ili u 2021 godini u sklopu Sveučilišta za obranu i sigurnost dr. Franjo Tuđman u Zagrebu.

“Takav studijski program je potreban da se može bolje i kvalitetnije nositi sa sigurnosnim ugrozama i rizicima,” objasnio je Krstičević. Kazao je kako je Sustav domovinske sigurnosti “brend ove vlade,” koja se sustavno bavi sigurnošću.

Komentari