Posljednja postaja Maratona karijera

Piše
Lorena Sikavica

Apr 09, 2019

U četvrtak, 11. travnja u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se posljednja postaja Maratona karijera.

Zadnji će gostujući predavač biti Antun Matanović iz agencije Inchoo koji će studentima objasniti kako je došao do vlastite karijere.

Od studenta društvenih znanosti do posla u IT-u naziv je zanimljivog predavanja koje će održati Antun Matanović, magistar informacijskih znanosti. Trenutno je zaposlen kao backend developer u Inchoou, agenciji koja već 10 godina pomaže trgovcima u vlastitim poslovanjima te radi projekte za klijente iz čak 45 zemalja svijeta.

Matanović će prisutnima govoriti o svojim studentskim danima i što ga je odvelo u IT sektor te o svojim zanimljivim projektima na kojima je radio. Kao freelancer razvio je aplikaciju koju već godinama koriste studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost Sveučilišta u Osijeku. Također je radio na razvoju vrlo velikih softverskih rješenja i aplikacije koja povezuje industrijske barkod skenere s ERP integracijom, koja se svakodnevno koristi u lokalnim tvornicama. Matanović se okušao i kao Java developer te je čak i napisao nekoliko kratkih priča za koje se nada da će jednoga dana pretočiti u vlastiti roman.

Maraton karijera iznimno je uspješno proveden na svim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, a Matanovićevu će gostovanju prethoditi i predavanje Vladimira Mihajlovića te Ivana Bengerija 9. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Komentari