Povratak u rutinu je izvrsna prilika za novi početak

Piše
Petra Haleš

Sep 16, 2019

Nekim stvarima dođe kraj pa tako i ljetnom odmoru koji sa sobom nosi osjećaje poput melankolije i anksioznosti.

Spoznaja da se bliži kraj dugim sunčanim danima govori i da nam je na vratima jesen koja također u svom veličanstvenom ruhu okićena zlatnim bojama donosi mnoge ljepote.

Nakon ugodnog odmora povratak u svakodnevicu može biti težak i naporan. No, uz ove praktične savjete pozitivne psihologije imamo dokaz da je i jesen pravo vrijeme za rad na sebi i za novi početak.

Ako ste ljeto provodili u šetnjama, druženju s drugima, tjelovježbi i dobroj hrani ne zaboravite nastaviti s time.

Mogli biste sada reci da nemate vremena za to od svakodnevnih i poslovnih obveza, međutim psihologija nam nudi praktične i učinkovite tehnike koje nam mogu dobro doći i naučiti nas kako organizirati vrijeme i usredotočiti misli na pozitivno što će bez dvojbe doprinijeti osobnom blagostanju i zdravlju.

Prisjetite se lijepih trenutaka

Zapišite na papir ili u svoj mobitel pozitivne trenutke koje ste proživjeli na odmoru, kao na primjer, emocije, situacije, promjene, nove spoznaje. Na taj način postat ćete svjesni što je bio okidač za iste te će Vam to omogućiti da i sutra budete kreator vlastite sreće. Prisjećanje pozitivnih trenutaka koje smo proživjeli također nas uči cijeniti vrijeme, potiče na zahvalnost i motivira za budućnost.

Planirajte svoje vrijeme.

Postavite sebi manje, konkretne ciljeve do kojih želite doći .

Svoj plan zapišite jer kada ga konkretno vidite to ima dodatnu pokretačku snagu. Mozak to percipira i obrađuje kao obvezu koju je potrebno izvršiti te samim time potiče nas na odgovornost prema onome što smo sami sebi postavili kao zadatak. Znate i sami da je ponekad potrebno stvari vidjeti da bismo ih sebi osvijestili.

Više na: poduzetna.com

Komentari