Poziv na Zvuke Opatovine i podsjetnik na audiciju za Goranovce

Piše
Kristina Jelić

Sep 22, 2016

Do, re, mi, fa, so, la, ti, do. Počnite s vježbanjem i upjevavanjem jer Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. A kako zvuče uživo, možete saznati u četvrtak, 6. listopada, u 19:30 sati na zagrebačkoj Opatovini, gdje će Goranovci nastupiti u sklopu Tjedna SKUD-a Ivan Goran Kovačić, Zvuci Opatovine.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika audicija za najpoznatiji hrvatski amaterski zbor održat će se u dva termina – u subotu, 8. listopada i u utorak, 11. listopada u 19 sati u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.

Na audiciji je dovoljno pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću.

Maestro Luka Vukušić vas očekuje s nestrpljenjem u što većem broju.

Kako Goranovci zvuče uživo, čiji član možeš postati i ti, možete saznati u četvrtak, 6. listopada, u 19:30 sati na zagrebačkoj Opatovini, gdje će Goranovci nastupiti u sklopu Tjedna SKUD-a Ivan Goran Kovačić, Zvuci Opatovine.

Riječ je o kulturnoj manifestaciji u organizaciji Studentsko kulturno umjetničkoga društva Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, na kojoj sudjeluju sve sekcije SKUD-a, među njima i Akademski zbor IGK.

Ulaz je naravno slobodan.

IGK na svjetskim spektaklima, inauguraciji, sa svjetskim solistima

Pored redovnih koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, zbor IGK proteklih je godina surađivao s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element.

Goranovci su 2014. u zagrebačkoj Areni nastupili uz talijanskog slavuja Andreu Bocellija, a 2015. poveli su publiku u svijet filma uz veličanstvenog Oscarovca Ennija Morriconea.

2015_carmina-burana

Zapjevali su  na svečanoj inauguraciji Predsjednice Republike Hrvatske. Rado su se odazvali i pozivima na koncerte povodom Dana grada Zagreba na Trgu Franje Tuđmana i Dana državnosti na Bundeku, na otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara, Gričke ljetne večeri 2016. te na humanitarne koncerte Korak u život, Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina te koncert Rotaryja za kupnju aparata za rano otkrivanje problema s vidom kod novorođenčadi u Klaićevoj bolnici. Ljetos su oduševili Mozartovim Requiemom na Niškoj tvrđavi.

Poznati Goranovci

U obitelji Goranovaca svojedobno su bili i neki poznati članovi iz hrvatskog javnog života –  glazbenici Arsen Dedić i Vice Vukov, televizijski voditelj Aleksandar Stanković te novinar Domagoj Jakopović Ribafish.

O ovom akademskom zboru mogli bi pisati samo hvalospjeve. Akademski zbor IGK postoji 68 godina, tijekom kojih je s 4000 aktualnih i bivših članova održao 200 proba godišnje, nastupao u 20 zemalja, 60 gradova, na 15 jezika, s 30 orkestara te je pod ravnanjem 60 dirigenata održao više od 1600 koncerata i na njima izveo bezbroj skladbi. Ako želiš postati i ti član Goranovaca, požuri i prijavi se na audiciju.

Photo galerija (6 slika)

Komentari