Poziv za sudjelovanje u projektu Dominus Angelus

Piše
Vedran Mikulić

Apr 12, 2018

Drage studenti, čast nam je pozvati vas da sudjelujete u radu volonterskog projekta Domnius Angelus – Dujini anđeli. 

Projekt je zamišljen kao partnerski odnos Udruge Anđeli, udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškodama u razvoju, sportsko penjačkog kluba Marulianus, tvrtke Zip – line Solutions i Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Split.

image001

Domnius Angelus je potpuno volonterski projekt koji se organizira iz ljubavi prema penjanju, gradu Splitu i humanitarnom djelovanju. Termin održavanja projekta je 05.05.2018., subota prije svetkovine sv. Duje. Mjesto održavanja je splitska Riva. Trajanje je cijeli dan.

Projekt je humanitarne prirode, sa sportskim aspektom te ima za primarni cilj skupljanje sredstava za opremanje i uređenje novih prostora za rehabilitaciju djece – korisnika Udruge Anđeli, koja broji 250 korisnika, dok za sekundarni cilj ima dugoročno održivo smještanje vanjske penjačke stijene u SPK Marulianus, koji ovim dobivaju profil 15-metarske Speed stijene za treću penjačku olimpijsku disciplinu, koja bi službeno bila prva takva u Hrvatskoj.

Manifestacija je zamišljena na sljedeći način. Svaki penjač dolazi na događaj sa sponzorom koji mu sponzorira uspon. Kotizacija po usponu je 50 kn. Naravno, penjač se može popeti i više puta, ovisno o izdašnosti sponzora. Na vrhu stijene penjač treba taknuti zvono koje će označiti da je prikupljeno novih 50 kuna za udrugu Anđeli. Sredstva će biti već unaprijed uplaćena na račun Anđela. Sponzor penjača za uzvrat dobiva promidžbu kroz cijeli projekt.

Uz penjački dio, biti će postavljen i zipline, dužine 72 m. Vožnje će biti po principu dobrotvornog priloga, također za cilj pomoći Udruzi Anđeli, s ciljanom cijenom od 20 kn po vožnji.

Po završetku događaja, Udruga Anđeli će dobiti značajna novčana sredstva za opremanje novog prostora. SPK Marulianus će dobiti stijenu za penjanje te će je iskoristiti kako bi je postavili vani, u okviru stadiona Poljud kao održiv projekt za cijeli grad. HGSS će dobiti penjačku opremu (pojaseve, kacige, karabinere, užad, itd.) koja će im pomoći u daljnjem radu.

Skicu projekta možete vidjeti ovdje.


Kontakti za prijavu:

email: boris.omrcen@gss.hr, facebook stranica: https://www.facebook.com/domniusangelus ili na tel. 097 670 1956.

Molimo da se svi penjači osobno jave na navedenu Facebook stranicu s naznačenim sponzorom.

Komentari