Pretrčana je Zemlja na 12. izdanju Kros utrke Volim trčanje!

Piše
Petra Haleš

Jun 10, 2019

1237 trkačica i trkača svih generacija, u nedjelju 9. lipnja na zagrebačkom savskom nasipu, trčalo je 12. kros utrku Volim trčanje.

Prolaskom staza od 2, 5, 11 i 15km za odrasle i 50, 200, 500 i 800 metara za djecu uspjeli su dostići 40.075,16 km dug cilj – pretrčati dužinu Ekvatora!

Ova, sada već dobro poznata obiteljska utrka na kojoj se ljubav prema trčanju prenosi na mlađe generacije, još je jednom pokazala kako postoji velik broj onih koji su trčanje i nordijsko hodanje uklopili u svoj život te se na taj način bore protiv poražavajuće statistike koja kaže da se čak 62% stanovnika Hrvatske ne bavi nikakvim sportom ili rekreacijom, dok se redovitom tjelesnom aktivnošću bavi tek svako trideseto dijete.

Najstariji trkač na utrci bio je svima već dobro poznat doktor Ivo Belan, koji je sa navršene 83 godine završio utrku na 11km. Najmlađa sudionica znakovito je bila upravo njegova jednogodišnja unuka koja je sudjelovala na utrci od 50 metara. Pet kilometara uspješno je pretrčala i urednica i voditeljica Nevena Rendeli koja se posljednja 3 mjeseca pripremala za ovu utrku.

Ove godine novost je i prva utrka nordijskog hodanja u dužini od 5 kilometara. Nordijski hodači, njih 40 iz Hrvatske i Slovenije, pokazali su kako je ova vrsta rekreacije savršena za sve i da se sve više ljudi odlučuje upravo za nordijsko hodanje. Najbrži nordijski hodač 5 kilometara prošao je za sjajnih 0:34:38.

Utrku je pratio i prigodni program koji se sastojao od vođene igraonice PETICA – igrom do zdravlja gdje su djeca mogla naučiti sve o zdravoj prehrani, pulta za izradu navijačkih transparenata te Farmacia pop up kuta gdje su se trkači mogli opustiti i saznati više o zaštiti od sunca i ostalim proizvodima za trkače i rekreativce.

Photo galerija (8 slika)

Komentari