Prijavite se na Kampusijadu

Piše
Iva Bucić

Apr 16, 2016

Prijave za Kampusijadu službeno su otvorene! Osim u nogometu, košarci i ostalim tradicionalnim sportovima ove se godine možete natjecati i u trešeti, briškuli ili pak beer pongu.

Korisna i zabavna manifestacija

Do 5. svibnja prijaviti se mogu svi zagrebački studenti, studirali na sveučilištima ili pak veleučilištima i visokim školama. Najveće natjecanje zagrebačkih studenata zakazano je za 12. svibnja na Znanstveno učilišnom Kampusu Borongaj, od 10 do 18 sati. Na prošlogodišnju se Kampusijadu prijavilo više od 950 studenata, a zabilježeno je preko 600 posjeta.

Iznimno smo ponosni što se Kampusijada od 2014. godine uspjela isprofilirati kao korisna i zabavna manifestacija za sve studente, bili oni sportskoga duha ili ne, poručuju glavni koordinatori organizacijskog odbora Josip Papak, Ela Megla i Mišo Čupić.

Ove se godine, naime, osim nogometa, košarke, odbojke, graničara i stolnog tenisa, igra i beer pong, pikado, briškula, bela, trešeta, šah, jambo… Sveukupno će se natjecati u 20 kategorija. Dan ranije, 11, svibnja, održat će se kvalifikacije za sportove s najvećim brojem prijava.

Studenti organiziraju i realiziraju

Ovogodišnja je Kampusijada treća uzastopna u organizaciji studentskih zborova Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Fakulteta prometnih znanosti. Važnu ulogu u realizaciji imaju i volonteri – prošle ih je godine bilo 55, a ove ih se godine prijavilo više od 80.

Kampusijada je prvi puta, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog centra, održana 2009. godine. Nakon toga je uslijedila pauza od 4 godine, koju su studenti prekinuli 2014. godine.

Organizacijski odbor poručuje kako nastoji zbližiti sve studente na barem jedan dan, kako bi uživali u zajedničkom druženju, plesu, zdravom životu i zelenilu koje Kampus može ponuditi. Osim toga, moglo bi vas zanimati i da pobjednike čekaju nagrade koje uključuju putovanja u Krakow, Sarajevo i Budimpeštu.

Bacite oko na web adresu na kojoj možete pronaći sve informacije i detalje oko prijava, a za dodatna se pitanja možete obratiti na e-mail adresu prijave@kampusijada.hr.

Komentari