Projekt UNIverzI-JA-DA

Piše
Daria Bićanić

svibnja 18, 2015

Projektom UNIverzI-JA-DA želi se potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija. Projekt je pokrenula Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu svi studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta kao i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visoke škole) u Republici Hrvatskoj. Studenti se prijavljuju pojedinačno ili u timu. Natječaj je otvoren od 14. svibnja do 14. rujna. Posebna pozornost prilikom izbora bit će usmjerena na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse. Na natječaj se studenti prijavljuju putem internetske stranice www.mspi.hr. Odabir šestero finalista bit će 21. rujna, a prezentiranje projekta i objava pobjednika 11. studenog 2015. godine.

Poticanje studenata na poduzetništvo

Ministar turizma Darko Lorencin i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i invensticije Darko Liović, potpisali su 14. svibnja sporazum o provedbi projekta UNIverzI-JA-DA. HAMAG-BICRO kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti tijekom studentskih dana.

Osnovni smisao projekta odnosi se na pružanje prilike studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studentski projekti trebaju doprinositi društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji, ali i građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom i nakon Europskih sveučilišnih igara.

Ministarstvo turizma je za ovaj projekt izdvojilo 200 tisuća kuna koje će biti dodijeljene studentima, za dva projekta turističke promocije hrvatske kulture i sporta.

Inovativnim i kreativnim studentima, želimo da ostvare svoje ideje i realiziraju ih na najbolji mogući način.

Foto: eug2016.com

Komentari