Prvi elektrotehnički Hackathon u Hrvatskoj: eHackIt

Piše
Petra Haleš

svibnja 27, 2019

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, 1. lipnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (dvorane A201, A202 i A211) održat će se prvi elektrotehnički Hackathon u Hrvatskoj.

Natjecanje će se održati na temu Life Hacks što znači da natjecatelji mogu donijeti bilo kakav već postojeći proizvod te ga unaprijediti. Natjecanje se organizira u sklopu Elektroboja, studentskog natjecanja na području elektrotehnike kojeg organizira studentska udruga eSTUDENT.

Cilj projekta je potaknuti studente da iskoriste svoje znanje kod realizacije vlastitih rješenja. Studenti sudjelovanjem na natjecanju, osim osvajanja vrijednih nagrada, dobivaju priliku se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima.

Natjecanje počinje u 8:00 sati i traje do 20:00 sati. Nakon isteka vremenskog roka, slijede prezentacije timova, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika.

eHackIt je natjecanje u kojem se natječe 10 timova s minimalno dva i maksimalno četiri člana, a tema natjecanja je Life Hacks. Pod time se podrazumijeva da se natjecateljima daje sloboda da smisle i unaprijede bilo koji već postojeći proizvod. Poseban naglasak se stavlja na maštovitost i domišljatost natjecatelja.

Natjecatelji su obvezni ponijeti vlastito prijenosno računalo dok komponente, poput senzora i opremu za rad dobivaju na samom natjecanju. Za više informacija o natjecanju, posjetite našu službenu ili Facebook stranicu.

Komentari