Uz besplatne radionice iskusi kako je studirati u Velikoj Britaniji

Piše
Petra Haleš

svibnja 15, 2019

Radionica koju će De Montfort University održati danas, 15. svibnja u Zagrebu dat će ti pravi uvid u studentski život u britanskom gradu Leicesteru i studijima koje možeš studirati na tom sveučilištu, njih čak više od 300.

Sveučilište De Montfort svoje je ime dobilo po Simonu de Montfortu, britanskom plemiću iz Leicestera iz 13. stoljeća koji je prvi ustanovio sabor kao vladajuću strukturu te se smatra ocem parlamentarne demokracije. Sveučilište u svom sastavu ima 4 fakulteta i više od 27.000 studenata, a nalazi se u britanskom gradu Leicesteru, u središnjoj Engleskoj koji broji više od 350.000 stanovnika.

Fakultet za umjetnost, dizajn i humanističke znanosti (Faculty of Art, Design and Humanities) ovog Sveučilišta nudi studije poput anglistike, povijesti, ali i arhitekture i slikarstva. Najpoznatiji i najpriznatiji studiji na ovom fakultetu upravo su studiji arhitekture, diplomski studiji menadžmenta u sportu koji je izrađen pod pokroviteljstvom FIFA-e te studiji vezani za modu, poput studija dizajna obuće, donjeg rublja, kupaćih kostima ili sportske odjeće koji su jedinstveni takvi studiji u cijeloj Velikoj Britaniji.

De Montfortov Fakultet za poslovanje i pravo (Faculty of Business and Law) nagrađen je kao jedna od 10 najboljih poslovnih škola u Velikoj Britaniji prema The Sunday Timesu te je u društvu zajedno s najprestižnijim britanskim sveučilištima.

Na Fakultetu za zdravstvene i prirodoslovne znanosti (Faculty of Health and Life Sciences) mogu se studirati studiji poput sestrinstva i primaljstva, farmacije i farmakologije, ali i defektologije, psihologije, molekularne medicine, kriminalistike, socijalnog rada i logopedije.

Fakultet za računalstvo, tehničke znanosti i medije (Computing, Engineering and Media (CEM)) pokriva studije od programiranja, kibernetičke sigurnosti i strojarstva do studija novinarstva, filmske režije ili dramaturgije.

Uz studije, Sveučilište osigurava studentski dom za više od 3000 studenata godišnje, a svi međunarodni studenti, poput onih iz Hrvatske, imaju osigurano mjesto u domu, ako se prijave na vrijeme.

1. godine ovo je Sveučilište bilo ocijenjeno najvišim „zlatnim“ standardom u podučavanju kojeg britansko Ministarstvo obrazovanja dodjeljuje visokoobrazovnim institucijama koje konstantno pružaju izvanredne rezultate i podižu ljestvicu kvalitete visokog obrazovanja u Velikoj Britaniji.

De Montfort University poznato je po svom karijernom programu #DMUworks koji studentima pomaže da postanu profesionalniji, prilagodljiviji i da razviju poduzetnički duh kako bi nakon studija bili što kompetentniji i lakše donijeli odluke o budućnosti koju žele. Tome u prilog idu i najnoviji podaci koji pokazuju da je više od 97% diplomiranih studenata je zaposleno ili na daljnjem studiju unutar 6 mjeseci od diplome, što je daleko iznad prosjeka Ujedinjenog Kraljevstva. Također, De Monfort osim teorijskog znanja iz brojnih područja koje studenti dobivaju, nudi brojne aktivnosti i prilike kako bi studenti razvili svoje meke vještine. Jedan od takvih programa je i #DMUglobal koji naglašava međunarodno iskustvo (volontiranje, putovanje, terenski rad i slično) s ciljem obogaćivanja studenata, širenja kulturnih horizonata i razvoj ključnih vještina koje vrednuju poslodavci.

Upravo tijekom ove radionice 15. svibnja u uredu agencije IntegralEdu u 17 sati, svi prisutni moći će otkriti kako je svijet mogućnosti velik te će moći saznati koji studijski programi bi im najbolje odgovarali.

Ulaz na radionicu je besplatan, a zbog ograničenih mjesta, za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na ovoj poveznici: https://confirmsubscription.com/h/j/F709154C7FB3DAA0

Komentari