Riječka ekipa na finalu Red Bull Escape Room

Piše
Mateo Galić

Nov 16, 2018

Riječka ekipa predstavljat će Hrvatsku u Londonu, na velikom finalu Red Bull Escape Room Svjetskog prvenstva.

Nakon online i lokalnih kvalifikacijskih turnira u Zagrebu i Rijeci, najbolji hrvatski mind gameri su izabrani, a svoje će vještine pokazati na ultimativnom umnom izazovu ‘Omni’s Escape’ u ožujku 2019. godine u Londonu, u igri čija su tema hakeri.

natjecatelji_Tomislav Moze

Dominik Erbeznik, Duje Katalinić, Antonio Pranjić i Dino Tomljanović članovi su pobjedničke ekipe TG170, koja je ovog četvrtka u riječkom Klubu Bačva pokazala najbolje vještine u rješavanju izazova. Dečki su rezultatom 00:14:06:11 preuzeli vodstvo od tima Rainbow Rockets koji su stajali na vrhu ljestvice još od prve lokacije turnira, Studentskog doma Stjepan Radić, a koji su na kraju zauzeli treće mjesto. Na drugo mjesto zasjeo je tim 4min ez s vremenom 00:14:20:71. Izvanrednim nastupom, riječka ekipa TG170 osigurala je mjesto u drugom po redu svjetskom finalu, koje će nakon premijere u Budimpešti 2017. godine, gdje su naslov odnijeli dečki iz susjedne Slovenije, posjetiti britansku prijestolnicu.

Pobjednicki tim TG 170_Tomislav Moze

„Bilo je odlično, nezamjenjivo iskustvo. Izazovi su bili komplicirani, ali snašli smo se. Nestrpljivo smo čekali kraj turnira da vidimo hoće li netko uspjeti nadmašiti naš rezultat, ali pobijedili smo i jedva čekamo London!“, izjavili su članovi  TG170 tima.

A da zadatak nije bio jednostavan govori činjenica da je u pet dana, koliko su trajali kvalifikacijski turniri u Zagrebu i Rijeci, Escape Room izazov odigralo 85 četveročlanih timova, dok je samo 25 timova zadatak uspješno završilo.

Photo Tomislav Moze

Ultimativni izazov, koji će dočekati hrvatske predstavnike u Londonu, nosi naziv ‘Omni’s Escape’. Radi se o mozgalici tvorca Dr. Scott Nicholsona, direktora BGNlab-a s kanadskog sveučilišta Wilfrid Laurier u Brantfordu. Natjecatelji će, da bi uspješno izvršili ovaj izazov, morati pokazati kreativnost i sposobnosti logičkog, vizualnog i strateškog promišljanja dijelom u virtualnoj, a dijelom u fizičkoj stvarnosti. Natjecat će se u četveročlanim timovima, a glavni zadatak je kroz timski rad pokazati svoju genijalnost i otkriti tajne zagonetne priče u čijem je središtu White Hat Laboratories te izmišljeni kamp za obuku hakera.

Više informacija o Red Bull Escape Room Svjetskom prvenstvu i rezultatima potražite na www.redbullmindgamers.com/escape.

Za sve one koji nisu odigrali Escape Room izazov, ali imaju znatiželjan um, izoštriti ga mogu uz niz interaktivnih sadržaja na Red Bull Mind Gamers platformi www.redbullmindgamers.com.

Komentari