Riječki Studentski zbor traži više novca na iksicama

Piše
Iva Bucić

Feb 01, 2017

Zbog loše prometne povezanosti i barem sat vremena vožnje do faksa, riječki Studentski zbor od Ministarstva traži da studentima iz 19 mjesta osigura pravo na dva subvencionirana obroka dnevno.

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, pravo na dva obroka dnevno (razina 2) u menzi imaju studenti koji studiraju izvan mjesta prebivališta te studenti koji imaju prebivalište ili boravište u mjestu koje je slabo prometno povezano s mjestom studiranja.

Mada je prije tri godine ondašnji ministar obrazovanja Željko Jovanović odobrio jedan obrok dnevno više za studentice i studente koji dolaze iz Crikvenice, Čabra, Delnica, Novog Vinodolskog i Vrbovskog, kao i iz općina Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Vinodolska općina te s otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba, Studentski zbor smatra da postoji još studenata u nezavidnoj situaciji.

U prijedlogu kojeg su uputili Ministarstvu znanosti i obrazovanja, studentski predstavnici naglašavaju kako se druga razina prava na prehranu treba omogućiti i njihovim kolegama koji žive u još devetnaest mjesta iz kojih do faksa u Rijeci putuju najmanje sat vremena. U pitanju su mjesta Zlobin, Poljane, Veprinac, Rukavac, Klana, Studena, Lisac, Škalnica, Lisac Brgud, Zvoneća, Mune, Rupa, Lipa, Brce, Mošćenička Draga, Medveja, Mošćenice, Brseč i Zagore.

Dopis Studentskog zbora pročitaj ovdje.

Komentari