Sajam prestižnih pravnih fakulteta iz SAD-a

Piše
Lorena Sikavica

Nov 08, 2018

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) sa zadovoljstvom najavljuje održavanje trećeg sajma pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija – EducationUSA LL.M. sajam.

Sajam će se održati u petak, 16. studenog od 18 do 20 sati u prostorijama hotela Dubrovnik Zagrebu.

Što su LL.M. programi?

Master of Law (LL.M.) su jednogodišnji ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava. Namijenjeni su kandidatima sa završenim studijem prava koji namjeravaju steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava. Za diplomirane pravnike to je prilika za dodatno usavršavanje u određenoj grani prava (npr. porezno pravo ili međunarodno pravo). Velik broj odvjetničkih društava, domaćih i međunarodnih konzultantskih tvrtki, ali i državnih institucija koje zapošljavaju pravnike daje prednost kandidatima sa završenim LL.M. programom jer to ukazuje da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad na specijaliziranim pravnim situacijama te je osposobljen za rad u međunarodnoj sredini.

Kome je namijenjen sajam?

LL.M. sajam predstavlja jedinstven obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj te pravnicima koji imaju želju dalje se usavršavati u međunarodnim okvirima prava.

Tko su izlagači na sajmu?

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će 9 renomiranih američkih visokih učilišta koji se ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta, poput University of California, Berkeley – School of Law i The George Washington University School of Law prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report.

Što će posjetitelji saznati na sajmu?

Posjetitelji sajma imat će priliku saznati informacije o studijskim programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M. programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij.. Osim američkih sveučilišta, na sajmu će predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), jedinog službenog EducationUSA centra u Hrvatskoj koji djeluje uz potporu U.S. State Departmenta, pružati informacije i savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.
LL.M. Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji mrežom EducationUSA i Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj.

Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu registraciju putem poveznice:

https://goo.gl/forms/PMxSwXgVFk4oc2Vq2.

Komentari