5 savjeta za jeftiniji božićni šoping

Piše
x-ica tim

Dec 05, 2018

Većina vas zasigurno ne voli gužvu, ludnicu, lutanje po dućanima u zadnji čas, ali svi vole otvoriti kakav poklončić pod borom.

Poštedite se muke i stresa božićnog šopinga u zadnji tren. S našim savjetima olakšajte si kupovinu i uštedite koju kunu.

1. Popis za kupnju

Pametan piše, glup pamti. Vodite se ovom poslovicom za bilo koji šoping koji morate obaviti i nećete pogriješiti.

Izbjegavajte nagle kupnje darova. Radije napravite popis za svaku osobu koju želite darivati. Odredite si budžet koji smijete potrošiti samo za poklone i pokušajte ga se pridržavati.

2. Platite kešom

Samo provučete karticu i mislite da niste puno potrošili. Kartica vam daje lažan osjećaj da možete šopingirati i trošiti do mile volje.

Najbolje bi bilo da planski odvojite određenu sumu novca koju mislite potrošiti na poklone.

Ako imate gotovinu bolje ćete kontrolirati koliko ste novca potrošili i koliko vam je još preostalo.

3. Poklon za cijelu obitelj

Uvijek je skuplje kupovati poklon za svakog člana obitelji posebno ili za svakog prijatelja pojedinačno. Ono što vi možete napraviti kako biste uštedili, a ujedno poklonili zakon poklon je npr. bon za omiljeni dućan u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, karte za kino ili ulaznice za bazene.

Blagdansko vrijeme je ionako vrijeme koje treba provoditi u okruženju obitelji.

4. Budite kreativni

Odlučite da ćete ove godine sami izraditi poklon za svoje prijatelje i obitelj. Potrebni su vam božični ukrasi, papir u boji, sprej, šljokice i malo mašte.

Sami možete izraditi:

  • personaliziranu čestitku
  • ukrase za bor
  • adventski vjenčić
  • mirisnu svijeću
  • okvir za sliku
  • nakit
  • oslikati vazu ili pepeljaru

5. Božićne rasprodaje

Pratite što se događa u vašem gradu, koji centar nudi kakav popust. Gužve možete izbjeći tako da kupujete nakon blagdana ili kupujte unaprijed.

Iskoristite čari interneta i on line kupovine. Jedino morate paziti da na vrijeme naručite poklon kako bi stigao pod bor.

Izvor: Dormeo.com

Komentari