SC Zagreb izdao obavijest studentima vezano za koronavirus

Piše
Vedran Mikulić

Feb 25, 2020

S obzirom na daljnje širenje koronavirusa, nazvanog COVID-19, Studenti centar u Zagrebu obratio se za mišljenje epidemiološkim službama u gradu Zagrebu. 

Svi studenti, koji dolaze studirati u Zagreb te žele smještaj u jednom od studentskih domova, moraju obaviti liječnički pregled za studentski dom kod osobnog (obiteljskog) liječnika. Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu.

Dolazni inozemni studenti dužni su priložiti liječničku potvrdu o preboljenim ili aktualnim bolestima s naglaskom na kronične i zarazne bolesti. Potvrda mora sadržavati cjepni status. Svi studenti prije dolaska upoznati su sa procedurom te im je poslan zdravstveni obrazac. Isti je kreiran u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Obrazac se predaje na portu ili u upravu studentskog naselja prilikom useljenja.

S obzirom na trenutna zbivanja u svijetu, vezano uz pojavu tzv. koronavirusa, poduzete su dodatne mjere opreza te je kontaktirana Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na web stranici HZJZ može se naći više informacija o postupanju.

Komentari