Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Piše
Mateo Galić

Nov 15, 2019

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se održava u okrilju obilježavanja 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, otvara svoja vrata posjetiteljima od 21. do 23. studenoga u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25).

Moto Smotre Sveučilišta u Zagrebu u obljetničkoj godini je „Naša tradicija – vaša budućnost“.

Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, trodnevnoj manifestaciji koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome, uz sveučilišne 34 sastavnice predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici.

Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 80 sudionika. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj koju Sveučilište u Zagrebu organizira već više od 20 godina.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Kao i prethodnih godina, sudionici će na svojim izložbenim prostorima studente i posjetitelje informirati o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima te o studentskom životu u izravnom kontaktu sa zaposlenicima i studentima.

Također, na pozornici koja će biti smještena u izložbenom šatoru, predviđeno je predstavljanje sudionika kroz prezentacije (razgovori s predstavnicima sastavnica) kako bi se posjetitelji upoznali s aktivnostima fakulteta i akademija o kojima nema informacija u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama.

Sve će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga 2019., predstavljati u trajanju od 10 minuta kroz razgovor jednoga predstavnika sastavnice i jednoga studenta s voditeljima programa na pozornici.

U subotu 23. studenoga 2019. sastavnice će se skupno predstavljati u okviru pojedinih područja kroz zajednički razgovor po jednoga predstavnika fakulteta ili akademije (profesora ili predstavnika uprave) s voditeljima programa na pozornici. Taj će razgovor biti svojevrsna panel-diskusija kojoj je cilj na atraktivan način posjetiteljima Smotre predstaviti prednosti upisa na specifični studijski program u odnosu na slične studije u istom znanstvenom području.

Također, u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga, na pozornici smještenoj u zgradi SCa na sličan će se način predstavljati ostali sudionici Smotre – druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola očekuje se da će programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama. Kao i prethodnih godina, očekujemo dolazak oko 15 000 posjetitelja svih generacija i uzrasta.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga, od 10 do 18 sati, a u subotu 23. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 21. studenoga 2019. na svečanosti koja će se održati u 11 sati u Francuskom paviljonu. Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Uz prorektore, dekane i prodekane, profesore i studente, očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti brojni uzvanici i gosti.

Kao i prethodnih godina, studenti Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te će svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije.

Komentari