Untitled

Startup akademija FOI-ja

Piše
Vedran Mikulić

Feb 27, 2020

Saznaj što je potrebno za uspješan poduzetnički pothvat uz pomoć Startup akademije FOI-ja.

Želiš razviti uspješan projekt za studentsko natjecanje? Pri završetku si studiranja, ali nisi siguran kako realizirati postojeću ideju u uspješan posao i koje pogodnosti ti se nude prilikom otvaranja vlastitog biznisa? Freelancer si, ali želiš saznati koja je razlika između j.d.o.o. i paušalnog obrta? Imaš dovoljno tehničkog znanja, ali ne znaš kome prezentirati svoju ideju i ostvariti potencijalne investicije? Ostavi nam svoj iskaz interesa, sudjeluj u proljetnom ciklusu Startup akademije te uz primjere stručnjaka iz prakse, kroz 5 radionica, saznaj što je sve potrebno za uspješan poduzetnički pothvat!

Ovladajte poduzetničkim vještinama, predstavite studentski projekt na natjecanju, upoznajte pogodnosti koje vam se nude na tržištu rada, razmijenite iskustva s uspješnim FOI-jevcima i steknite nova poznanstva uz pomoć Startup akademije Fakulteta organizacije i informatike i Tehnološkog parka Varaždin!

Startup akademija program je podrške studentima FOI-ja u razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitog poduzetničkog pothvata. Namijenjena je svim studentima FOI-ja koji bi htjeli steći dodatna saznanja iz svijeta poduzetništva ili koji žele razraditi svoje studentske ideje u uspješan projekt ili posao te pritom ostvariti podršku za otvaranje vlastitog biznisa.

Startup akademija zamišljena je kao besplatna edukacija od 5 radionica u trajanju od 3 sata, tijekom ožujka i travnja 2020. godine, u kojoj će moći sudjelovati maksimalno 20-ak polaznika. Polaznici će uz primjere stručnjaka iz prakse, bivših studenata FOI-ja, naučiti osnove poduzetništva te steći vještine i znanja potrebna za uspješno poslovanje.

Radionice:

1. Kako uobličiti ideju i stvaranje poslovnog modela

 • Put od ideje do komercijalizacije
 • Teorijski dio oko postupka formuliranja ideje (kako stvoriti BMC)

2. Pokretanje posla – pravni i financijski okviri

 • Odabir ispravnog pravnog oblika za startup
 • EU projekti kao izvor financija
 • Primjer dobre prakse

3. Kako uobličiti poslovnu ideju (PITCH)

 • Pitch Model Canvas
 • Financiranje (Fill Rouge Capital) – primjer pitcha
 • Pokreni nešto svoje – primjer pitcha

4. Promocija i marketing

 • Marketinški plan, fokus na odabrane kupce i maksimalno korištenje promotivnih kanala

5.Internacionalizacija poslovanja

 • Izlazak na tržište SAD-a
 • Izlazak na tržište Slovenije, Švicarske, Njemačke, Belgije…

Polaznici koji su svoje ideje već predstavljali na nekom natjecanju ili osmislili ideju za studentski projekt imat će priliku razraditi ideju kako bi potencijalno ostvarili mogućnost ostvarenja podrške od Fakulteta organizacije i informatike i Tehnološkog parka Varaždin za pokretanje poslovanja, stvaranje prilike za ostvarenje prihoda te kontinuirani napredak u razvoju proizvoda ili poslovnog rješenja. Potencijalna podrška ostvarivat će se ovisno o potrebama trenutne razine poduzetničke ideje.

Iskaz interesa za Startup akademiju ostavite putem Google forme do srijede, 4. ožujka 2020. godine, do 10:00 sati.

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.