Stigao je: Danas je dan iz “Povratka u budućnost”

Piše
Domagoj Vušak

Oct 21, 2015

Dan iz kultnog filma “Povratak u budućnost” napokon je stigao, a tvorci filma nisu puno promašili sa svojom projekcijom budućnosti. 

U nastavku serijala “Povratak u budućnost” iz 1989. godine Doc objašnjava Martyju i Jennifer da su oni zapravo u budućnosti.

– Gdje smo? Kada smo? – upitao ga je Marty.

– Spuštamo se prema Hill Valeyu u Kaliforniji. Danas je srijeda, 16:29 sati. Sada je 21. listopad 2015. – odgovara mu Doc.

U tom trenutku kamera prikazuje digitalni sat na kojem piše današnji datum, a Marty te vijesti donosi Jennifer. Trenutno shvaćaju da se nalaze u vremenskom stroju.

Iako su brojni mediji manipulirali tom fotografijom i uvjeravali kako je dan iz “Povratka u budućnost” stigao, on je zapravo tek danas.

Kako bi sačuvali istinitost tih podataka i kako više nitko ne bi mogao manipulirati kultnim filmom u marketinške svrhe, pokrenuta je i internetska stranica October212015.com.

Ovu priliku odmah su prepoznali brojni svjetski brandovi koji se spominju u filmu, a jedan od njih je i Pepsi koji je izdao 6500 boca Pepsija Perfect u čast filmu “Povratak u budućnost”.

via GIPHY

Umjesto da rade na tome da automobili lete, aplikacija za dijeljenje prijevoza “pokupit” će nekoliko sretnika u originalnom DeLoreanu, dok će Ford ponuditi dodatak “Flux Kondenzator” na svojim modelima Focus i Fiesta, piše Mashable.

Za sve ljubitelje filma “Povratak u budućnost”, daleka 2015. napokon je stigla. Iako automobili ne lete, a tenisice se ne vežu same od sebe, tvorci filma zaista su dobro predvidjeli budućnost.

Komentari