Street festival Plac Mljac: Drugi život Trešnjevačke tržnice

Piše
Petra Haleš

Jul 03, 2019

Trešnjevačka tržnica, na kojoj se dugi niz godina građani Zagreba u jutarnjim i ranim prijepodnevnim satima opskrbljuju hranom, zahvaljujući street festivalu Plac Mljac živi i uzbudljivim večernjim životom, sve do ponoći.

Street festival Plac Mljac, koji se od 1. do 7. srpnja održava na Trešnjevačkom placu (lokalni izraz za tržnicu), atraktivnim sadržajima privlači brojne posjetitelje. Već je prvo, prošlogodišnje izdanje te manifestacije potvrdilo da se radi o zanimljivom događanju izuzetne atmosfere, s odličnom glazbom različitih žanrova i ukusnom gastronomskom ponudom, kao što to i priliči mjestu koje je u svijesti građana sinonim za zdravu i ukusnu hranu.

Ovogodišnji Plac Mljac u svemu tome ide i korak dalje pa će sve do 7. srpnja od 19 do 24 sata posjetitelje dočekivati poseban, maštovito uređen ambijent prikladan za dobro druženje, uživanje u glazbi i odličnoj hrani. Za to će se pobrinuti restorani s bogatom ponudom izvornih hrvatskih specijaliteta, ugostitelji s ponudom street food hrane kao i koktela, piva te drugih pića.

Svih sedam dana na Trešnjevačkom će se placu izmjenjivati glazbene grupe i solisti raznovrsnih glazbenih žanrova, dodatno podižući atmosferu tog zanimljivog festivala, koji podupire Turistička zajednica grada Zagreba, a mnogi ga već zovu zagrebačkom inačicom londonskog Notting Hilla.

Komentari