Stripolerancija – izložba stripa

Piše
Kristina Jelić

Mar 30, 2016

Otvorenje izložbe stripova pod nazivom Stripolerancija, je u četvrtak, 31. ožujka u Info zoni i bit će otvorena do kraja travnja.

Izloženi radovi nastali su na radionici koja je počela u listopadu prošle godine te je na njoj sudjelovalo više od 40 mladih. Radovi odabranih mladih autora, govore o suzbijanju govora mržnje, razvoju tolerancije i multikulturalnosti te borbi protiv nasilja nad ženama.

20160328_stripolerancija_0015

Izložba se realizira kroz projekt Stripolerancija – metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa koji je sa još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Info zona je koncept radionice prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih te ga je grupa Pompidou Vijeća Europe, 2014. godine nagradila Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata. Voditelji nove radionice bili su Danica Kliškić, apsolventica pedagogije, i Ivan Svaguša, akademski slikar i crtač stripova s višegodišnjim iskustvom vođenja sličnih radionica.

Otvorenje izložbe je 20 sati.

Photo galerija (20 slika)

Detaljnije na info zona.

Komentari