Studenti UNIZG-a osvojili nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”

Piše
Petra Haleš

Jul 15, 2019

U Hotelu Esplanade u Zagrebu 10. srpnja 2019. svečanim programom i dodjelom godišnje nagrade “Nikola Tesla – Genij” za budućnost obilježeni su Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 163. obljetnica rođenja Nikole Tesle.

Desetu godinu zaredom dodijeljena je i godišnja nagrada “Nikola Tesla – Genij za budućnost” u tri kategorije. U kategoriji Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli nagrada je pripala Antonu Kontiću, studentu Fakulteta elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu.

U kategoriji Kreativnoga i inovativnoga proizvoda i suvenira inspiriranog Teslinim izumima nagradu za inovaciju Bionička šaka dobio Davor Širinić, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Na prigodnoj svečanosti nagradu je preuzeo mentor rada prof. dr. sc. Željko Šitum.

U kategoriji Teslinoga proširenog djelovanja dobila je tvrtka Recro Topusko za projekt Recro bike servis.

Okupljenim uglednicima iz znanstvenoga i društvenoga života Hrvatske i predstavnicima veleposlanstava akreditiranih u Republici Hrvatskoj prigodnim govorima obratili su se, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Ivica Lovrić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. David Matthew Smith, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj mr. sc. Andrea Doko Jelušić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić i predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović.

Više na: unizg.hr

Komentari