Studnet Buddy

Piše
Petra Haleš

Jan 19, 2020

Uskoro na FOI stiže nova grupa studenata iz inozemstva, a želja varaždinaca je da se osjećaju dobrodošlo i prihvaćeno, a ne izgubljeno i usamljeno, stoga se traži pomoć pomoć studenata FOI-ja. Svakom dolaznom studentu dodjeljuje se FOI Buddyija – prijavi se!

FOI Student Buddyji su studenti koji pomažu svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na FOI-ju i u Varaždinu osjećaju kao kod kuće. Ponekada je teško otići od kuće, napustiti obitelj i prijatelje te potpuno promijeniti sredinu. FOI Buddy je stoga prvo prijateljsko lice i pomoć svakom našem dolaznom studentu.

Cilj je pomoći svojim kolegama iz inozemstva koji u veljači počinju studirati na FOI-ju, a zasigurno prvi puta dolaze u Varaždin, a većina i u Hrvatsku, prijavite se u FOI Student Buddy program.

Očekuje se dolazak 16 studenata iz Francuske i Belgije.

Prijaviti se možete ovdje do 31. siječnja 2020. kako bi bilo dovoljno vremena organizirati sve za dolazak nove grupe Erasmus studenata.

FOI Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana dolaska u Varaždin, koji će im pomoći u akademskom i ‘osobnom’ boravku na FOI-ju. Želja je da svaki dolazni student ima FOI Buddyija koji će mu rado pomoći u raznim situacijama, a ne biti FOI Buddy samo na papiru.

Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem maila ili društvenih mreža)
  • dočekaš studenta na autobusnom/željezničkom kolodvoru  prilikom njegovog/njenog dolaska
  • pomogneš kod useljenja u Studentski dom ili drugdje
  • pokažeš gdje se može nešto pojesti (studentski restoran i drugi restorani, McDonalds…)
  • pokažeš osnovne stvari u Varaždinu (supermarket, ljekarne…), put do FOI-ja i malo objasniš gdje se što nalazi u obje zgrade (FOI 1 i FOI 2)
  • upoznaš stranog buddyija sa svojim prijateljima i što širim krugom ljudi u Varaždinu
  • sudjeluješ u što više aktivnosti na FOI Welcome Weeku zajedno sa svojim stranim buddyijem
  • upoznaš stranog buddyija s našom kulturom i studentskim životom u Varaždinu (odlazak na kavu koja traje čak i nekoliko sati, „chillanje“ na Korzu čim svane sunce, studentska srijeda…)
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti FOI Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način upoznaješ nove ljude, družiš se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšavaš znanje engleskog jezika (ili čak učiš novi jezik), upoznaješ druge s vlastitim običajima i načinom života…možda i najvažnije, stječeš novog prijatelja i imaš adresu negdje u Europu koju prije ili kasnije možeš posjetiti. U slučaju dobro obavljenog posla, dobit ćeš potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo – prava si osoba za biti FOI Student Buddyj! Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Ako imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, 1. kat, kabinet 56).

Komentari