Sve je izvjesnije da će akademska godina završiti online

Piše
Petra Haleš

Apr 22, 2020

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, dao je svoj komentar o povratku u školske i fakultetske klupe.

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je danas 57. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj te da je u protekla 24 sata zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze. To je ukupan broj od 1908 zaraženih u Hrvatskoj. Smrtnih slučajeva do sada je 48, na respiratoru je 18 bolesnika , a do sada se oporavila 801. osoba.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, govorio je o povratku u školske i fakultetske klupe. Ponovio je jučerašnju izjavu da pošto i sam predaje na fakultetu smatra da nastava na daljinu dobro funkcionira te da ne vidi potrebu da školska i akademska godina ne završe online.

Kako je kraj školske i akademske godine sve bliže, a mjere Stožera postupno i sporo se ublažavaju, sve je izvjesniji scenario da učenici i studenti neće do jeseni vidjeti svoje škole i fakultete.

Komentari