Svečano otvoren jubilarni 30. muzički biennale Zagreb!

Piše
Petra Haleš

Apr 07, 2019

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban službeno su u subotu u 20 sati u zagrebačkom Kinu Europa otvorili jubilarni 30. međunarodni festival suvremene glazbe – 30. muzički biennale Zagreb.

Ministrica Obuljen Koržinek istaknula je kako joj je čast što ima priliku otvoriti jubilarni Muzički biennale te je u ime Vlade Republike Hrvatske istaknula značaj ovog festivala za hrvatsku, ali i stranu glazbu. Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja predstavio je bogati program ovogodišnjeg MBZ-a te je službeno otvorio program.

281336ef-94d0-4689-b572-a873a31f432c (1)

MBZ je otvoren izvedbom djela „The Garden” Richarda Ayresa, kojeg je pred prepunim Kinom Europa izveo svjetski priznati ansambl London Sinfonietta. Zagrebačka izvedba “The Gardena” dogodila se čak i prije same londonske premijere, a da se radi o zaista posebnom i vrhunskom djelu svjedoči oduševljenje mnogobrojne publike na otvaranju.

14e2bd1b-6739-49ba-90dd-48e4a44d04d1

Ovogodišnji MBZ predstavlja široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Na MBZ-u će nastupiti preko četiri stotine domaćih i stranih izvođača – orkestara, ansambala i renomiranih solista – koji će kroz koncerte različitih žanrova, prostorne instalacije i kazališne predstave publici predstaviti najbolje od svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Program se odvija na preko 10 lokacija u gradu Zagrebu – od kazališta i koncertnih dvorana do kulturnih centara, kao i na njegovim ulicama, na otvorenom sve do subote 13. travnja. Detaljan program MBZ-a možete provjeriti na službenim stranicama na adresi www.mbz.hr.

Komentari