Sveučilište u Zagrebu najbolje u Europi u športu

Piše
Mateo Galić

Sep 20, 2019

Sveučilište u Zagrebu na europskom je tronu. Studentske športske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu natjecale su se ovo ljeto na europskim studentskim prvenstvima u organizaciji krovne Europske sveučilišne športske organizacije (EUSA).

Čak 138 športaša i članova stručnog osoblja predstavljalo je Sveučilište u Zagrebu na europskim sveučilišnim studentskim prvenstvima u jubilarnoj, 20. obljetnici postojanja EUSA-e. Reprezentacije su se natjecale u 12 (od ukupno 21) organiziranih športskih prvenstava i u konkurenciji od 576 sveučilišta osvojile najviše medalja njih čak 19 (5 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih.

Reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su golem uspjeh na premijernom izdanju Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim športovima (EUSA Combat 2019), osvojivši čak 13 medalja, čime su zauzeli poziciju sveučilišta s najvećim brojem odličja na tom natjecanju. U vitrini zagrebačkih ekipa tako su se našle četiri zlatne (Karlo Raguž, Lucija Lesjak, Jelena Pehar, Anita Tadić), sve iz karatea, šest srebrnih (Borna Pečko, Luka Skender, Luka Mavračić – tekvando, Stjepan Štimac – karate, Elizabeta Crnković, Petar Jaman –kikboksing) te tri brončane (Lea Katarina Gobec –džudo, Ivan Vrgoč, Franjo Gucić –tekvando).

Više na: unizg.hr

Komentari